• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda u petak igra za "tripletu"

Autor mondo.rs

Još jedna rutinska pobjeda crveno-bijelih, za 2:0 u finalnoj seriji. Precizni Gudurić predvodio goste, a razigrani Ostin domaće.

 PLEJ -OF KLS: FMP - ZVEZDA 76:91 Izvor: MN PRESS

Druga runda borbe za titulu protekla je kao i prva. Crvena zvezda mts bez problema je pobijedila FMP i u Železniku i tako došla na pobjedu od osvajanja treće uzastopne šampionske titule.

Taj podvig nije izvela još od pedesetih godina.

Ekipa Dejana Radonjića mirno i bez trzavica ponovo je nadigrala sastav Dušana Alimpijevića. Nije bilo onoliko njenih trojki kao u prvoj utakmici (večeras - devet), ali je razlika tek na momente "spuštana" na oko desetak poena.

Favorit je, očekivano, kontrolisao tok meča od početka do kraja i zakazao za petak svoju šampionsku žurku, koju bi samo senzacija mogla da spriječi.

FMP - ZVEZDA 76:91 (18:30, 22:22, 14:19, 22:20)

Marko Gudurić uveo je crveno-bijele u dobar ritam i završio meč sa 19 poena, tri pogođene trojke (iz pet šuteva), kao i nekoliko preciznih asistencija ka Luki Mitroviću, drugom strijelcu tima sa 14 poena. Dvocifreni učinak imali su i Nemanja Dangubić (12), Marko Simonović i Čarls Dženkins (po 10), kome su navijači nekoliko puta skandirali "Đenka, ostani"

Na drugoj strani, Ajzeja Ostin pružio je vjerovatno najbolju partiju od dolaska u FMP, postigavši 25 poena (3/5 za tri), uz sedam skokova i četiri atraktivne blokade.

U prisustvu Nemanje Nedovića i Demarkusa Nelsona, bivšeg pleja gostiju i takođe nekadašnje koledž zvijezde, centar "pantera" podsjetio je sve na svoj talenat, koji poslije višegodišnje pauze nije ni bilo realno da značajnije pokaže ove sezone.

Uz aplauze oko 1.500 navijača, upućene domaćima i gostima, ekipe su ispraćene u svlačionicu, a sljedeći put izaći će na teren u petak, od 20 časova, kada će Zvezda zaigrati za "tripletu".

FMP: Radanov 5, Čović 10 (1/7 za tri, 11 as), Davidovac 12 (8 sk), Apić 8, Bursać 2, Šešlija 9, Kutlešić 2, Ljubičić 3 (1/5 za tri), Radovanović, Ostin 25 (7 sk).

ZVEZDA: Volters 1, Tompson 5, Dangubić 12 (1/5 za tri), Mitrović 14 (7 sk), Lazić 5, Simanić 2, Dobrić 7, Simonović 10 (2/3 za tri), Dženkins 10 (5 as), Gudurić 19 (3/5 za tri), Kuzmić 6 (6 sk), Bjelica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC