• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROČELENDŽ: FMP u četvrtfinalu, ide u Getingen

Pobjedom nad Belgakomom 81:55, "panteri" obezbjedili plasman u narednu rundu. U četvrtfinalu i Zagreb.

 EVROČELENDŽ: FMP u četvrtfinalu, ide u Getingen Izvor: MONDO

FMP će u četvrtfinalu Evročelendž kupa igrati protiv njemačkog Getingena. "Panteri" su plaman među osam najboljih ekipa obezbjedili pobedom nad Belgakomom iz Liježa u poslednjem kolu Grupe J Top 16 faze - 81:55 (22:18, 14:15, 28:10, 17:12).

Ekipa Vlada Đurovića zauzela je drugo mjesto u grupi, iza Zagreba, koji je u odlučujućoj utakmici za prvu poziciju kao domaćin savladao Artland - 69:67.

"Panteri" će se za plasman na fajnal for boriti sa Getingenom 23. marta u Nemačkoj, dva dana kasnije igraće se revanš u Železniku, a ako bude potrebno, majstorica će biti na programu posljednjeg dana marta, u Getingenu.

FMP je prvu četvrtinu protiv Belgijanaca dobio rezultatom 22:18, a sve poene postigla su dvojica igrača, Nemanja Protić (13) i Miroslav Raduljica (9).

U drugoj dionici razigrao se i Mladen Jeremić - osam poena. Na poluvrijeme je FMP otišao sa vođstvom 36:33, a imao je samo četvoricu strelaca - Protić 15, Raduljica 11 (5sk, 4as) i Predrag Samardžiski 2.

Domaćin je meč "prelomio" na početku treće četvrtine serijom 9:0. Tada je bilo 45:33. Do kraja tog perioda razlika je porasla na čak 21 poen - 64:43.

Do kraja su "panteri" rutinski odradili posao i pobjedili ubedljivo - 81:55.

Protić i Raduljica (9sk, 4as) završili su utakmicu sa po 17 poena, Jeremić je dodao 15, Samardžiski, Filip Čović i Dejan Musli po 8, Saša Stefanović 6, dok je Bojan Radetić ubacio 2.

Kod gostiju niko nije imao dvocifren košgeterski učinak.

"Ostvarili smo cilj. Mnogi su sumnjali da ćemo uspjeti da se plasiramo u četvrtfinale. Priznajem, ni ja nisam bio preveliki optimista na početku Top 16 faze. Evročelendž kup je treće takmičenje po rejtingu, ali u njemu učestvuje mnogo kvalitetnih ekipa i ne treba ga potcjenjivati. Čeka nas njemački Getingen i tek ćemo sakupiti informacije o sljedećem protivniku", izjavio je Vlade Đurović.

Grupa J, 6. kolo

FMP - Belgakom 81:55

Zagreb - Artland 69:67

TABELA: Zagreb 4-2, FMP 4-2, Artland 3-3, Belgakom 1-5.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC