• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki preokret i titula Fenerbahčea!

Autor mondo.rs

Tim Željka Obradovića trijumfovao u finalu plej-ofa protiv Bešiktaša (4:0), nadoknadivši "minus 14" u poslednja dva minuta regularnog toka.

 Fenerbahče šampion Turske Izvor: MN PRESS

Fenerbahče je odbranio titulu prvaka Turske!

Žuto-plavi su postali šampioni treći put za četiri sezone pod vođstvom Željka Obradovića, nakon što je Bešiktaš prokockao vođstvo od 79:65, na samo 2:07 minuta pre kraja četvrte utakmice.

Kao i dva dana ranije, Fener je slavio posle produžetka i ovog puta stavio tačku na sjajnu sezonu, u kojoj je prvi put u istoriji postao i šampion Evrope.

Bešiktaš - Fenerbahče 94:98, u regularnom toku 84:84 (19:24, 28:18, 17:17, 20:25), za ukupnih 0:4 u finalu plej-ofa.

Bogdan Bogdanović ubacio je osam od svoja 23 poena u seriji od 0:12, kojom se Fener 57 sekundi pre kraja primakao na 79:77.

Potom je Obradovićev tim napravio nekoliko propusta u odbrani i skoku i činilo se da će Bešiktaš ipak izboriti peti meč, kada je Majkl Rol 18 sekundi pre kraja realizovao dva slobodna bacanja za 84:79.

Međutim, Bobi Dikson je ekspresno ubacio trojku, Kajl Vims izgubio loptu odmah po izvođenju auta, a Bogdanović laganim solo prodorom izjednačio na 84:84.

Do kraja je ostalo pet sekundi, Bešiktaš je opet katastrofalno pogrešio, da bi gosti promašili čak tri šuta (Dikson, Veseli, Judo) za trijumf nakon 40 minuta.

Ali, time je samo bilo odloženo slavlje Fenerbahčea, koji se posle povratka "iz mrtvih" potpuno nametnuo u dodatnih pet minuta i pre svega čvrstom odbranom uspešno završio misiju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC