• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Crno-bijeli, slavno mrite..."

"Jedan pjesnik je lijepo rekao: 'Slavno mrite, kad mrijet morate'. Mi idemo u susret svojoj sudbini i znamo šta nas tamo čeka", kaže trener Partizana pred put u Barselonu.

 "Crno-bijeli, slavno mrite..." Izvor: MONDO

Gotovo za svaku epsku evroligašku bitku crno-bijelih u prethodnih devet sezona, a bilo ih je, trener Partizana Duško Vujošević imao je spreman citat iz nekog književnog djela, koji bi sasvim običnu najavu utakmice učinio specifičnom.

Prije put u Barselonu, iz džepa je izvadio:

"Jedan pjesnik je lijepo rekao: 'Slavno mrite, kad mrijet morate'. Mi idemo u susret svojoj sudbini i znamo šta nas tamo čeka",
prisjetio se Vujošević stiha iz "Gorskog Vijenca", ali i činjenice da njegov tim u Blaugrani očekuje najdominantniji tim Evrolige ove sezone.

Ujedno i tim koji je doživio jedini poraz do sada u Evroligi, onaj 3. februara u Pioniru, poslije produžetka i pregledanja usporenog snimka (67:66, za Partizan). Ta pobjeda potvrđena je tek poslije nekoliko dana i odbijene žalbe Katalonaca.

Sve to učiniće da meč u četvrtak uveče, od 20.45, bude vatren bez obzira na ishod duela Panatinaikos - Marusi, koji istog dana počinje u 18 časova.

Ukoliko Panatinaikos pobijedi gradskog rivala u Atini, tada će crno-bijeli već na zagrijavanju biti učesnici četvrtfinala Evrolige. Ako se, ipak, ne dogodi takva predigra, Partizanu će biti neophodna nova pobjeda protiv Barselone za prolaz dalje.

"Što se tiče druge utakmice u grupi, ja se nadam da će Panatinaikos odigrati pošteno, časno, onako kako su igrali u Beogradu i kako bih se ja ponašao da sam na njihovom mjestu", izjavio je Vujošević, čiji je tim u prošlom kolu imao priliku da direktnom pobjedom nad Panatinaikosom u Pioniru ovjeri plasman dalje, ali je svrgnuti šampion Evrope odigrao odlično, rasterećeno i odluku o drugom četvrtfinalisti u grupi odložio za sedam dana.

Bude li Partizan doveden u situaciju da ga samo pobjeda nad Barselonom vodi dalje, biće to đavolski težak zadatak. Crno-bijeli su od osnivanja Evrolige dva puta igrali u Blaugrani i dva puta bili poraženi (2003/04 - 91:95, 2007/08 - 69:95).

"To je na neki način susret Davida i Golijata. Oni su veliki favoriti i mnogo jača struktura. Kako sada stvari stoje, bilo bi veliko iznenađenje da Barselona ne osvoji Evroligu ove sezone", rekao je Vujošević.

"Oni će sigurno biti silno motivisani pogotovo zbog te utakmice u Beogradu, ali bićemo i mi. Mi moramo, prije svega, da gledamo sebe. Ne smijemo da se oslanjamo na to šta će Panatinaikos i Marusi uraditi", rekao je do januarske povrede koljena najdominantniji igrač Evrolige, Aleks Marić.

Partizanovi Amerikanci Lester Mekejleb i Lorens Roberts ne zaziru od snage protivnika, kao što nisu ni u trenucima rušenja Barsine serije od 11 uzastopnih pobjeda.

"Izaći ćemo na teren i borićemo se žestoko. Probaćemo da pobijedimo u četvrtak. Ne možemo da razmišljamo o utakmici u Atini. Mislimo samo na Barselonu, to je najvažniji meč u dosadašnjem toku sezone"
, rekao je plejmejker Mekejleb novinarima na aerodromu u Beogradu.

"Čeka nas veliki izazov, ali zato se igra košarka. Moraš da izađeš na teren i daš sve od sebe. Nećemo pratiti meč u Atini. Moramo da odradimo svoj posao, ne smijemo da zavisimo od drugih", zaključio je krilni centar Roberts.

Pet i po časova u srijedu čekali su košarkaši Partizana da se riješi problem oko kvara na motoru JAT-ovog aviona, kojim je ekipa trebalo da otputuje u Barselonu još u 10 časova ujutru.

"Šta da se radi", rekao je Vujošević gledajući igrače kako po ko zna koji put obilaze "fri šopove" i spavaju na klupama...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC