• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novica "Ubica": Crno-bijeli, vidimo se u četvrtfinalu

Centar Real Madrida i reprezentacije Srbije Novica Veličković uvjeren je da će u četvrtfinalu Evrolige igrati u Beogradu protiv Partizana, svog bivšeg kluba!

 Novica "Ubica": Crno-bijeli, vidimo se u četvrtfinalu Izvor: MONDO

"Siguran sam da Partizan prolazi i da će Real biti prvi u svojoj grupi, a onda ćemo ukrstiti koplja u četvrtfinalu. Bilo bi lijepo da se ponovo nađem u Pioniru, na mjestu sa koga nosim sjajne uspomene i prisjetim se lijepih trenutaka", izjavio je Veličković u intervjuu za banjalučki "Glas Srpske".

Prema njegovim riječima, u posljednje vrijeme mnogo razmišlja o mogućnosti da zaigra protiv kluba u kojem je stekao afirmaciju.

"Partizan i Beograd uvijek će biti dio mene i sigurno da bih u taj duel ušao posebno emotivno. Međutim, profesionalac sam i živim od košarke, a to znači da se moram nositi sa takvim stvarima".


U karijeri je imao čast da sarađuje sa tri velika trenerska imena - Duškom Vujoševićem, Dušanom Ivkovićem i Etoreom Mesinom, ali podvlači da je Dule neprikosnoven.

"Dule Vujošević je posebna priča. S njim sam radio od dolaska u Partizan i praktično me je on izbacio u orbitu. Takođe, veliku čast imam da sarađujem sa Dudom, koji mi je u reprezentaciji Srbije dao, po mom mišljenju, pravu ulogu. Sada treniram pod palicom još jednog velikog košarkaškog stručnjaka od koga imam šta da naučim. Sve u svemu, ljepši put u karijeri, s te strane, nisam mogao ni poželjeti".


O Partizanu ima samo riječi hvale.

"To što rade Vujošević i njegovi košarkaši zaista je nešto vanserijski. Ne samo ove sezone već godinama. Partizan je postao svojevrsna 'fabrika' igrača i konstantno se pojavljuju neka nova imena za koja se bore veliki evropski klubovi. Očigledno je da Duletov princip rada daje rezultate i da to nema veze sa slučajnošću".

Crno-bijeli gostuju u četvrtak uveče u Barseloni, ali će eventualnom pobjedom Panatinaikosa nad Marusijem nešto ranije proći dalje.

"Ubijeđen sam da će proći dalje iako Barsa želi revanš za poraz u Pioniru. Partizan u neku ruku može igrati rasterećeno jer mu je protivnik tim kome su već upisali pobjedu. Na drugoj strani, Panatinaikos je mnogo kvalitetniji od Marusija i mislim da neće sebi dopustiti da se porazom oprosti od međunarodne scene".

O čuvenoj atmosferi u Pioniru rekao je da je postala brend srpske košarke.

"To što rade Grobari i kakvu podršku daju svojim košarkašima postao je svojevrstan brend srpske košarke. Kada istrčite na parket morate da date 200 odsto svojih mogućnosti. I u Madridu imamo odlične navijače, ali je to nešto sasvim drugačije. Lijepo je, ali nije ni slično".


Veličković za sada nema namjeru da se otisne "preko bare" u NBA ligu.

"Da budem iskren, Amerika me trenutno ne privlači. Igram u jednom od najvećih evropskih klubova, košarka u Evropi ima zavidan kvalitet i ne vidim razlog da bilo šta mijenjam".

Popularni Novica "Ubica" za kraj je obećao srpskim navijačima u matici i Republici Srpskoj da će "orlovi" ostaviti srce na parketu na Svjetskom prvenstvu u Turskoj.

"Pred put u Poljsku niko nam nije davao neke velike šanse. Međutim, uspjeli smo da osvojimo srebro i napravimo senzaciju. Sada su se stvari promijenile i mnogo se očekuje od našeg nastupa u Turskoj. To nam u neku ruku predstavlja teret, ali sigurno će reprezentacija Srbije da ostavi srce na parketu. U svaki duel ući ćemo sa namerom da pobijedimo", zaključio je Veličković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC