• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Partizan izgubio, ide u Tel Aviv!

Košarkaši Partizana porazom su završili takmičenje u Top 16 fazi Evrolige, ali se iz Španije vraćaju kao četvrtfinalisti. Sa Makabijem za Fajnal for!

 EL: Partizan izgubio, ide u Tel Aviv! Izvor: MONDO

Pred oko 7.000 gledalaca u Blaugrani, uključujući oko dve stotine navijača srpskog prvaka: Barselona - Partizan 82:64 (22:16, 14:14, 25:12, 21:22)!

Katalonci su osvojili E grupu sa skorom 5-1, a Partizan je drugi sa po tri pobjede i poraza. Eliminisani su grčki timovi Panatinaikos (2-4) i Marusi (2-4).

Crno-bijeli su jedini tim koji je ove sezone savladao Barselonu u Evroligi. Ta činjenica, kao i svijest da su na "vrućem" parketu Blaugrane dugo pružali jak otpor najvećem favoritu za titulu, mnogo će im značiti u trećem uzastopnom pokušaju da se plasiraju na Fajnal for.

A, put do Pariza vodi kroz Tel Aviv. Makabi će 23. marta dočekati Partizan na startu četvrtfinalne plej-of serije, koja će se igrati do tri pobjede, po formatu 2-2-1, najkasnije do 7. aprila.

Makabi je u direktnom obračunu za prvu poziciju u grupi F savladao Real u Madridu (66:64), što mu je ijvrlo važnu prednost domaćeg terena u narednoj rundi. Real nije uspio i moraće "na noge" Barseloni, od koje je ove sezone već ubjedljivo gubio.

Crno-bijeli su znali da su među osam najboljih u Evropi još prije početka utakmice, pošto ih je tamo "progurao" Panatinaikos.

Ipak, nisu se unaprijed zadovoljili drugim mjestom, izašli su na podbacivanje sa željom da naprave još jednu senzaciju i svrgnu velikog favorita sa vrha tabele.

.Pokazalo se da je takvo razmišljanje bilo realno samo do pred kraj prve četvrtine. Partizan je poveo sa 7:2, a poslije trojke Robertsa i zakucavanja Veselog u kontri (14:11 - 7. minut) zaorilo se "Partizan, Partizan", dok su domaći navijači utihnuli.

Barselona isprva nije uspjela da veliki motiv i želju za revanšom pretoči u svoju prepoznatljivu igru. Zapinjali su Katalonci iz petnih žila u fazi odbrane, ali im je u napadu malo toga polazilo za rukom.

Međutim, takav skup asova prije ili kasnije morao je da proradi. Da bi uhvatili ritam, puleni Ćavija Paskvala su iskoristili brojne izgubljene lopte crno-bijelih (27!), kao i pojedine blago rečeno čudne odluke sudijske trojke iz Grčke.

Već sredinom druge četvrtine su Marić, Veseli i Božić imali po tri prekršaja. Duško Vujošević time je izgubio dosta slobode u kombinovanju postava, ali je petorka sa Vranešom, Kecmanom, Robertsom odigrala odličnu zonsku odbranu i Partizan je držao priključak - 26:25, 31:28...

Na poluvrijeme se ipak otišlo sa 36:30, posle kontre koju je završio Vaskez i nepriznatog koša Mekejleba uz zvuk sirene.

Poslije samo jedne postignute trojke u prvom poluvremenu, Barsa je u nastavku eksplodirala (9/17), najviše zahvaljujući Đanluki Bazileu. Italijanski veteran tri puta je pogodio iz daljine, podržali su ga Huan Karlos Navaro i Jaka Lakovič...

A kada plavo-crveni tako zaigraju, protivniku nema spasa. Partizan je četiri minuta bio bez poena, dovoljno da domaćin sa 41:35 ode na 54:35 i riješi pitanje pobjednika.

Barsi bi vjerovatno godilo da je rezultatski potpuno "rasturila" crno-bijele, ali Vujoševićevi učenici nisu "bacili peškir". Čak su se u posljednjem minutu upisali u strijelce Stefan Sinovec (koš i slobodno bacanje) i Branislav Đekić (trojka).

BARSELONA: Bazile 13, Trijas 4, Rubio 3 (6as), Lakovič 10, Navaro 18, Vaskez 7, Ndong 1, Moris 4, Sada, Lorbek 11, Majkl 5 (7sk), Grimau 6.

PARTIZAN: Roberts 14 (5sk), Sinovec 3, Mekejleb 5, Kecman 9 (6sk), Milošević, Rašić 9 (5as), Mitrović, Božić, Marić 11 (14sk), Veseli 10, Đekić 3, Vraneš.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC