• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević ponosan, Danilović najavio Arenu

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je poslije plasmana crno-bijelih u četvrtfinale Evrolige da je u pitanju rezultat "koji niko nije očekivao".

 Vujošević ponosan, Danilović najavio Arenu Izvor: MONDO

"Igrači, nošeni fantastičnim navijanjem, prevazišli su sopstvene mogućnosti, ali ovaj tim još ima rezervi. Ma kako to kontradiktorno zvučalo, ima prostora da poboljšamo neke stvari. Igraćemo dok nas neko ne nadigra, ili dok nas ne eliminišu", rekao je Vujošević za SOS kanal.

Strateg crno-bijelih priznao je da ne zna mnogo detalja o narednom protivniku u elitnom takmičenju.

"Srećniji sam što je to Makabi umjesto Reala, ali naravno da su oni favoriti, čim su uspjeli da pobijede u Madridu. Nisam ih dovoljno pratio da bih dao neku ozbiljniju analizu, ali to će mi biti primarni zadatak kada se vratimo u Beograd".

Vujošević je na konferenciji za novinare poslije utakmice sa Barselonom (82:64) odao priznanje najboljoj evropskoj ekipi u dosadašnjem toku sezone.

"Čestitam Barseloni na sjajnoj sezoni do današnjeg dana. Izuzetno poštujem njene igrače, trenera, način na koji igraju i timskim radom povećavaju individualne kvalitete. Bilo bi veliko iznenađenje ako ne osvoje Evroligu, mada je teško održati formu cijele godine. Ponosimo se time što smo jedini pobijedili Barselonu, kao i što smo sa novim timom i novim igračima ušli među osam najboljih u Evropi".

Predsjednik crno-bijelih Predrag Danilović najavio je da će Partizan dočekati Makabi u Beogradskoj areni. Ostaje da se vidi hoće li to zaista biti ostvareno, s obzirom na koncert američkog repera 50 Centa, najavljen za 1. april.

"U kontaktu smo sa ljudima iz Arene i vjerovatno će nam izaći u susret. Tako će veliki broj naših navijača iz drugih gradova imati priliku da vidi Partizan u evroligaškoj utakmici", rekao je Danilović izvještaču SOS kanala.

Što se tiče Makabija...

"Svima je želja da doguramo što dalje, ali ne treba izgubiti kontakt sa realnošću. Svaka pobjeda u narednoj fazi takmičenja bila bi veliki uspjeh za Partizan. Mi smo već napravili ogroman uspjeh, s obzirom na odlazak nekoliko važnih igrača iz prethodnih sezona".

IGRAČI: Zasluženo u četvrtfinalu

Košarkaši Partizana najavili su da se neće zadovoljiti plasmanom u četvrtfinale.

"Zadovoljan sam što smo prošli u Top 8, ostvarili smo veliki rezultat. Ali, naše želje i ciljevi se ne završavaju ovdje. Moramo da ostanemo na zemlji, ali pokušaćemo da iskoristimo priliku koja nam se pruža. Zasluženo smo prošli", rekao je kapiten ekipe Petar Božić.

Aleksandar Marić priznao je da su crno-bijeli u Barseloni odigrali nešto opuštenije nakon što su čuli rezultat iz Atine, ali borbenosti ipak nije manjkalo.

"Makabi je kvalitetna ekipa, završili su takmičenje prvi u grupi. Ali moramo da se pričuvamo do tih utakmica, pošto imamo težak raspored. Prije Makabija nas čekaju tri utakmice u Jadranskoj ligi", dodao je Marić.

Najiskusniji igrač Partizana Dušan Kecman smatra da je plasman u četvrtfinale zaslužen.

"Uvijek se vraćam na početak takmičenja u Jadranskoj ligi i Evroligi. Mislim da niko nije vjerovao u uspjeh, a možda smo i mi bili skeptični. Mislim da je ključna utakmica bila protiv Olimpijakosa u Beogradu. Poslije te pobjede smo povjerovali da možemo mnogo".

Kecman je dodao da će Partizan bez opterećenja igrati protiv Makabija.

"Ovo je sjajan rezultat stručnog štaba i igrača, pogotovo u situaciji u kojoj se nalazimo. Nemamo šta da izgubimo. Borbenom igrom ćemo dokazati da smo zasluženo prošli".

Jan Veseli će drugi put uzastopno igrati za plasman na Fajnal for.

"Na početku ni ja nisam vjerovao, a vjerovatno nije niko iz ekipe. I plasmanom u Top 16 smo napravili veliki uspjeh. Nadam se da ćemo nastaviti dobro da igramo. Makabi je dobra ekipa, iako znam samo (Stefona) Lazmija", rekao je češki košarkaš.

As Barselone Pit Majkel rekao je da Partizan ima veliku šansu za uspjeh u duelu sa Makabijem.

"Imaju realnu šansu da se plasiraju na Fajnal for. Igraju tvrdo, nikada se ne predaju. Pobijedili smo ih jer smo igrali izvrsnu košarku", rekao je Majkel.

(MONDO/Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC