• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Zašto Himki treba da se ljuti na Cibonu

Ruski Himki najveći tragičar TOP 16 faze Evrolige. Imao je sve - pobjedu i to visoku nad Olimpijakosom, ali nije imao sreće. I Cibonu.

 EL: Zašto Himki treba da se ljuti na Cibonu Izvor: MONDO

Ni 13 trojki, ni pobjeda nad Olimpijakosom od 13 poena razlike nije bila dovoljna košarkašima ruskog Himkija da uđu među osam najboljih ekipa Evrope.

Ali, dali su sve od sebe, kao što je to trener Himkija Serđo Skariolo rekao poslije meča i Pirove pobjede, jer je ruskoj ekipi nedostajalo samo šest poena da uđe u TOP 8 fazu Evrolige.

"Ovo je bila najbolja utakmica Himkija od kad sam u klubu. Sve je bilo sjajno. Čestitao bih igračima i navijačima, koji su nas bodrili da igramo sve bolje i bolje", rekao je Skariolo.

Da je bilo malo više sreće, Skariolo bi zahvalnicu mogao da proširi i na košarkaše Cibone. Jer, Himkiju je bila potrebna pomoć zagrebačke ekipe, koja je trebalo ili da pobijedi Kahu Laboral (bivšu Taukeramiku) ili da izgubi sa malom razlikom.

A sve je bilo tako u Vitoriji, na meču Kaha Laboral - Cibona. Tri minuta prije kraja meča Cibona je vodila +14 (72:58), a onda je stala. Kaha Laboral je najprije izborila produžetak (78:78), a potom i da deklasira goste - 102:90.

Cibona je, dakle, za osam minuta primila 44 koša!!!

"Prestali smo da igramo u posljednja tri minuta. Nekoliko izgubljenih lopti i promašenih slobodnih bacanja osudilo nas je na poraz", rekao je trener Cibone Velimir Perasović poslije poraza od kluba u kojem je ostavio igrački i trenerski pečat.

Šta se desilo sa Cibonom u posljednih osam minuta meča, zaista je teško objasniti. Perasović kaže da su njegovi igrači ostali bez energije.

"Kad smo ušli u produžetak, više nije bilo energije za tih pet minuta, platili smo za sav trud kojim smo se istrošili ranije. U tih pet minuta više nismo bili ozbiljan protivnik. U posljednjih osam minuta dali su nam isto poena kao u prethodnih 37, a podrška sa tribina gurala ih je da pogode sve što bace prema košu", rekao je Perasović, dodajući da je želio pobjedu u ovom meču.

Marko Tomas kaže da su na igrače Cibone negativno uticale vijesti iz Moskve, gdje je Himki ubjedljivo vodio protiv Olimpijakosa, a Ciboni je za prolaz dalje bila potrebna njena pobjeda i uspjeh Olimpijakosa.

"Kada smo kod naših +13 čuli da je u Moskvi 15 razlike, moral nam je baš pao. Nismo imali pravi takmičarski pristup u posljednjem razdoblju utakmice...", dodao je Tomas.

Trener Kahe Duško Ivanović bio je vrlo kritičan prema svojim igračima. "Ovo je utakmica koju treba da zapamtimo. Tek u posljednjim minutima smo igrali onako kako smo htjeli od početka. Krenuli smo bojažljivo, nervozno, dopustili smo Ciboni da igra svoju igru".

Ipak, on ne smatra da je trijumf njegove ekipe stvar sreće. "Vjerovali smo do kraja, nismo digli ruke, zato mislim da nije sreća. Igrali smo mnogo agresivnije u završnici, a u produžetku sa mnogo više vjere, opuštenije...".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC