• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miloš Teodosić i Čikago Bulsi - pao dogovor?

Autor mondo.rs

Višegodišnji multimilionski ugovor pominje se ovog petka sa obje strane Atlantika. Ipak, ima jedna stvar koja je nelogična...

 Miloš Teodosić i Čikago Bulsi - pao dogovor? Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ

Izgleda da su - Čikago Bulsi!

Zvanične potvrde, ali ni demantija, i dalje nema, međutim samo "kačenje" na društvene mreže ovog jutra navešće vas na pomisao da je stvar gotova i da će Miloš Teodosić od naredne sezone igrati u slavnoj NBA franšizi sa šest zastava za šampiona pod svodovima "Junajted centra".

I evropski i američki mediji izvještavaju o tome da su se Bulsi i Teodosić dogovorili oko višegodišnjeg multimilionskom ugovoru kojem CSKA iz Moskve nije mogao da parira, a podsjećamo da je objavljeno da mu je predsjednik "armejaca" Andrej Vatutin ponudio nastavak saradnje na još tri sezone za 12 miliona evra.



Grčki novinari sa portala "Eurohoops", koji su prvi najavili da će Teodosić završiti u Čikagu, danas su ponovili tu vijest kao sasvim izvjesnu.

Bulsi u startu nisu bili "favoriti" za Teodosićev (30) angažman, ali se interesovanje ovog tima za usluge zvanično najboljeg košarkaša van Sjedinjenih Država (u godišnjem izboru generalnih menadžera NBA timova) pojačalo na kraju sezone, naročito poslije trejda u kojem je Džimi Batler završio u Minesoti Timbervulvs.

Jedino što donekle nije logično u cijeloj priči i što bi (dok se ne pojave potvrda ili demanti) moglo da ospori ovaj definitivno trač dana u svijetu košarke je vijest o tome da je Čikago odlučio da zadrži Redžona Ronda u postavi i ponudi mu jači ugovor, a ukoliko generalni menadžer "bikova" Džar Formen nema druge ideje lako bi moglo da se dogodi da trener Fred Hojberg na raspolaganju ima šestoricu plejmejkera.

Teo
Izvor: YouTube

Timovi:

2004-07 FMP Železnik

2005-06 Borac Čačak

2007-11 Olimpijakos

2011-17 CSKA Moskva

2017-?? Čikago Buls

Od ranije, u timu su Kris Dan, Kameron Pejn, Džerijan Grent i Ajzea Kanan, s tim da Grent i Kanan mogu lako da igraju i klasične bekove.

Da li odluka Bulsa da angažuje Teodosića ima i najmanje veze sa velikim brojem Srba koji žive u Čikagu? Teško je reći. Ruku na srce, da je to razlog, "bikovi" bi i prije 2017. jurili srpske košarkaše, ali je - uglavnom - i to jedna od tema kojom Amerikanci pokušavaju da objasne dolazak 30-godišnjeg asa u NBA ligu.

O tome se naširoko pisalo, kao timovi koji su zainteresovani za Teodosića pominjali su se još Juta Džez, Bruklin Nets, Majami Hit i Sakramento Kings, a kakve se sve igrice igraju na tržištu košarkaša nije nemoguće da popularni Teo na kraju završi baš u nekom od najbrojanih timova.

Ipak, jedan od "insajdera" iz Solt Lejk Sitija i sam najavljuje da će srpski as u - Čikago.




Poslije sezone u kojoj je u Evroligi bilježio prosječno 16,1 poen i 6,8 asistencija, uz eliminaciju u polufinalu Fajnal fora u Istanbulu, ali i odbranjenu titulu u VTB ligi, Teodosić je priznao da je počeo ozbiljno da razmišlja o NBA ligi i da sasvim izvjesno neće ostati u Moskvi.

Da sačekamo još malo…

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC