• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Panteri" kao Kaha Laboral

FMP Železnik poslije produžetka pobijedio Bosnu u prvoj utakmici 24. kola NLB lige. Sarajlije korak dalje od opstanka.

 "Panteri" kao Kaha Laboral Izvor: MONDO

Okršaj dvije izrazito "domaćinske" ekipe u Železniku, očekivano je pripao domaćinu. FMP - Bosna 89:80 (23:13, 9:26, 21:24, 19:9, 17:8).

"Panteri" su uz dosta sreće upisali petu uzastopnu pobjedu na svom parketu, dok su gosti ostali praznih šaka i na dvanaestom gostovanju u regionalnom takmičenju ove sezone.

FMP je popravio skor na 9-15, a sarajevski "studenti" svoj pokvarili na 5-18.

Kako se igralo u drugoj i trećoj četvrtini, činilo se da je generalni menadžer FMP-a Ratko Radovanović zbog uspomena iz mladosti (bio proslavljeni košarkaš Bosne) riješio da pruži ruku spasa svom nekadašnjem klubu, koji sa Heliosom bije žestoku borbu za opstanak na Jadranu.

FMP je posle vođstva od 23:8 u devetom minutu doživeo neverovatan pad, pa je Bosna do poluvremena napravila seriju od 31:9 i otišla na odmor sa sedam poena viška - 32:39.

U posljednju četvrtinu ušlo se sa "plus deset" za Bosnu (53:63). FMP je samo u jednom trenutku stigao do minimalnog vođstva (66:65), a u samom finišu je viđena drama.

Miroslav Raduljica je šutirao za novo vođstvo i promašio, Feliks Kojadinović iskoristio jedno od dva slobodna bacanja (70:72), a reprezentativni centar bio uspješan na "popravnom" - 72:72 i sirena je označila kraj regularnog toka utakmice...

Poput španskog Kaha Laborala u evroligaškom duelu sa Cibonom prethodne večeri, "panteri" su poslije provlačenja kroz iglene uši u 40 minuta igre, zablistali u produžetku. U prvom napadu poveli su penalima Raduljice i njihova prednost je rasla do konačnih 89:80.

Raduljica je zablistao sa čak 30 poena, Mladen Jeremić je postigao 17, a Predrag Samardžiski 14. Raduljica i Samardžiski uz to su imali po 13 skokova!

Najbolji u timu Bosne bili su bekovi - Zlatko Jovanović sa 18 poena i "NBA Kojadinović" sa 17 poena, četiri skoka, šest asistencija i pet ukradenih lopti.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC