• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KSBiH: Da se kazne Gordić, Karahodžić i Polutak

Autor Anadolija

Kada je riječ o kapitenu Mirzi Taletoviću i Jusufu Nurkiću, ne možemo poduzimati nikakve mjere, jer su oni izvan ingerencije FIBA i KS BiH, kao igrači sa statusom u NBA ligi, kažu iz bh. saveza

 KSBIH traži kazne za Gordića, Karahodžića i Polutka Izvor: MN PRESS

Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH (KS BiH) na sjednici, održanoj u utorak u Banjaluci, razmatrao je situaciju u vezi odsustva nekolicine igrača, koji su pozvani na okupljanje muške seniorske reprezentacije u Sarajevu, 2. jula ove godine.

Tim povodom KS BiH je izdao saopštenje u kojem je najavljeno da će se FIBA-i obratiti sa zahtjevom da se sankcionišu Nemanja Gordić, Imran Polutak i Kenan Karahodžić, koji se bez ikakvog obrazloženja nisu pojavili na početku priprema.

Na početku se naglašava kako je bh. javnost upoznata s tim da se određeni broj igrača nije odazvao na pripreme državnog tima.

“Činjenica je da je poziv za igranje za reprezentaciju svoje države velika čast, obaveza, ali i prilika za afirmaciju kako košarke općenito, tako i svakog igrača. Temeljem tog stajališta želimo da pojasnimo okolnosti u vezi igrača koji će izostati sa priprema i nastupa naše najbolje selekcije, te o mjerama koje KS BiH ima namjeru i obavezu poduzeti“, kaže se na početku saopštenja iz bh. kuće košarke.

Potom se ističe da su igrači Elmedin Kikanović, Andrija Stipanović, Emir Sulejmanović i Milan Milošević došli na okupljanje, uz prikupljenu zdravstvenu dokumentaciju, te su nakon dodatnih liječničkih pregleda i u dogovoru sa selektorom Duškom Vujoševićem, oslobođeni obaveza i daljnjeg prisustva na pripremama reprezentacije.

“Kada je riječ o kapitenu Mirzi Taletoviću i Jusufu Nurkiću, ne možemo poduzimati nikakve mjere, jer su oni izvan ingerencije FIBA i KS BiH, kao igrači sa statusom u NBA ligi. Do njih je da li će se odazvati ili ne ili će dovoljno ubjedljivo i argumentirano pokazati opravdanost svog stava i dokazati nemogućnost učestvovanja u procesu priprema i predkvalifikacijskih utakmica“, navode iz KS BiH i dodaju:

“Ono što ne možemo i nećemo nikada prihvatiti jeste način na koji su reagirali igrači Nemanja Gordić, Imran Polutak i Kenan Karhodžić, za koga se KSBiH posebno zalagao kako bi riješio njegov status. Potpuno neodgovorno, neprihvatljivo i neargumentirano su odbili da dođu na pripreme reprezentacije. Svoj samovoljni postupak nisu objasnili nikome iz KS BiH, niti su pokazali poštovanje i obavezu da selektoru objasne razloge zašto neće biti na pripremama.“

Zbog svega toga, a prije svega zbog poštivanja ukupnih obaveza i izgradnje kulta reprezentacije, KS BiH najoštrije osuđuje takav postupak igrača, te će se u tom smislu obratiti FIBA-i sa zahtjevom da se ovakvi postupci sankcionišu i da se zaštiti dignitet KS BiH, a sve u skladu sa članom 90. regulisanja obaveza igrača i zvaničnika.

Iz KS BiH dodaju još da ovom prilikom žele posebno istači nedostatak poštovanja silnih napora koje Upravni odbor čini kako bi obezbijedio uvjete za nastup sedam reprezentacija BiH u raznim kategorijama i pružio priliku mladima za afirmaciju, te da neodgovoran odnos prema KS BiH predstavlja udar na funkcioniranje saveza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC