• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Novo poglavlje Bajerna": Stigao direktor Bamberga

Autor mondo.rs

Italijan koji je tri godine "sklapao" šampionski tim Bundeslige novi je funkcioner Bavaraca.

Paralelno sa pregovorima sa potencijalnim pojačanjima, među kojima bi mogao da bude i Stefan Jović, KK Bajen Minhen ojačao je i sportski sektor.

Bavarski klub saopštio je u petak da je potpisao dvogodišnji ugovor sa Danijeleom Bajezijem, Italijanom koji je poslednje tri godine bio prvi operativac trostrukog uzastopnog šampiona - Bamberga.

"Bajezi je imao odlučujuću ulogu u formiranju Bamberga u poslednje tri šampionske godine. Ugovor mu je istekao u junu, a u Minhenu će se brinuti o dolasku igrača, vodiće računa o dnevnim aktivnostima i o juniorskom timu", saopšteno je.

Italijana je u Audi domu pozdravio Marko Pešić, operativni direktor kluba.

"Poznajem Danijelea dugi niz godina. Ima izuzetno dobre veze, iskusan je i odlično je upoznat u tržište. Kada je bilo jasno da nije produžio ugovor, odmah sam ga kontaktirao", rekao je Pešić i objasnio da je u dolasku Bajezija učestvovao i predsednik kluba, Uli Henes.

"Henes i ja obavili smo nekoliko dobrih razgovora sa njim i sigurni smo da će Danijele biti veliko pojačanje, svojim znanjem i karakterom", dodao je Pešić.

Marko Pešić
Izvor: MN PRESS



Bamberg je već saopštio da će funkciju sportskog direktora od ovog leta zajedno obavljati Jasin Idbihi i Vlado Šćepanović, koji će biti i deo stručnog štaba Andree Trinkjerija.

Bajezi je već stupio u kontakt sa šefom stručnog štaba Aleksandrom Đorđevićem i rekao da se raduje izazovu.

"Bajern je jedan od najvećih sportskih brendova na svetu, ovo je veliki korak za mene i zato na prvom mestu moram da se zahvalim na pruženoj šansi. Marko i ja se poznajemo veoma dugo i bio je jedan od prvih koji su mi pre tri godine poželeli sreću u Bambergu. Takođe, svom bivšem klubu sam takođe veoma zahvalan. Počinje novo poglavlje Košarkaškog kluba Bajern Minhen i to me izuzetno motiviše. Bajern je šampionska organizacija i mislim da bi cilj trebalo da nam bude da budemo najbolji što možemo", rekao je nekadašnji NBA skaut.

Bajezi je rođen u Bolonji 1975. godine, a karijeru košarkaškog operativca započeo je u Bijeli. Takođe, od 2009. do 2014. godine bio je šef međunarodne skauting službe Detroit Pistonsa.

Tagovi

BM

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC