• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dogodilo se i to: Amerikanci izgubili!

Autor mondo.rs

Istorija u Kairu. Košarkaškoj sili "presudio" momak od 17 godina!

Tačno šest godina nismo čuli ovakvu vest:

Košarkaška reprezentacija Amerike (do 19 godina) izgubila je u Egiptu i prekinula niz pobeda SVIH selekcija SAD započet još 2011.

Juniori Kanade, predvođeni dve godine mlađim bekom Ar-Džejem Baretom (38 p) i krilom Danilom Đuričićem (8), studentom Harvarda, eliminisali su "Amere" u polufinalu Svetskog prvenstva i tako ostvarili rezultat koji će zauvek pamtiti.

Konačan skor bio je 99:87, a Kanađani će posle "otrežnjenja" od ovog podviga već danas zaigrati za svetsku titulu protiv Italijana.

Koliko je iznenađenje viđeno u Kairu pokazuje i istorija, koja govori da Amerika u seniorskom, U19 i U17 uzrastu nije izgubila na sedam uzastopnih svetskih prvenstava!

Apsolutni heroj takvog epiloga bio je mladi Beret, učenik Montverd akademije, koji je pre manje od mesec dana proslavio 17. rođendan. On je samo u prvom poluvremenu postigao 20 poena - više nego ostatak tima.

"Dugo se priča o tome, 'Da li Kanada može da pobedi SAD?', 'Da li Kanada može da se bori protiv SAD?'. Danas smo pokazali da smo im uz rame. Ovaj rezultat samo mora da se 'prenese' na sve uzraste i da nastavimo da radimo", izjavio je Đuričić, momak koji vodi poreklo iz Nikšića.

Poraz Amerike nisu sprečili ni plejmejker Pejton Pričard (Oregon) sa 16 poena, krilo Pi Džej Vašington (Kentaki) sa 17 i centar Ostin Vajli (Oborn) sa 13 poena i čak 17 skokova.

Pogledajte kako je Kanada pobedila SAD:

...
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC