• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je najbolji trener Evrope? Jasno je!

Autor mondo.rs

Željko Obradović ispisao je još jednu stranicu istorije.

Neizvesnost, praktično, nije ni postojala.

Željko Obradović (57) ponovo je dobio nagradu "Aleksandar Gomeljski", koja se svakog leta dodeljuje najboljem treneru Evrolige.

Nakon impresivnog finiša sezone i podizanja prve kontinentalne titule u istoriji Fenerbahčea, najtrofejniji stručnjak Evrope treći put je u karijeri dobio nagradu za najboljeg trenera Starog kontinenta.

Prethodne dve titule podizao je kao trener Panatinaikosa, 2007. i 2011, dok će treću, rekordnu, doneti u Istanbul, gde će prema aktuelnom ugovoru ostati bar do 2020. godine.

"Iako je ligaški deo sezone završio na petom mestu, Obradović je učinio svoj tim najboljim u odlučujućim utakmicama", piše između ostalog u Evroliginom obrazloženju nagrade.

Ovo priznanje dodeljuje se na osnovu glasanja svih evroligaških trenera, a drugo mesto u izboru zauzeo je trener Olimpijakosa Janis Sferopulos, treće Sito Alonso iz Baskonije, dok je četvrti Šarunas Jasikevičijus, sa klupe Žalgirisa.

Obradović je ove godine osvojio svoju DEVETU titulu šampiona Evrope i apsolutni je rekorder i u tom kriterijumu. Primera radi, ove godine se u broju evroligaških naslova opet izjednačio sa Realom, najtrofejnijim klubom kontinenta!

Popularni "Žoc" postajao je prvak Evrolige/Kupa šampiona sa Partizanom 1992, sa Huventudom 1994, sa Huventudom 1995, a najviše uspeha imao je u Panatinaikosu, gde je postajao šampion Evrope 2000, 2002, 2007, 2009. i 2011. godine. Šest sezona kasnije, na tron se popeo i sa Fenerbahčeom.

...
Izvor: YouTube/Euroleague

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC