• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladi "kengur", centar iz BiH, možda Čakarević...

Autor mondo.rs

Partizan bez žurbe selektira tim za predstojeću sezonu, u kojoj će igrati ABA ligu, Evrokup i dva domaća takmičenja.

 KK Partizan tim za novu sezonu 2017/18 Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Letnji "remont" ekipe Partizana protiče u laganom ritmu, a po dosadašnjim transferima - što završenim, što najavljenim - stiče se utisak da će crno-beli ponovo imati jeftin sastav, možda i sa više neafirmisanih i malo poznatih košarkaša nego jesenas.

Novi trener Miroslav Nikolić (još nije zvanično imenovan) planira da zadrži Mihajla Andrića, Vanju Marinkovića, kao i Nikolu Tanaskovića i Slobodana Jovanovića, koji su minule sezone kod Aleksandra Džikića dobijali šansu "na kašičicu".

Nejasna je sudbina Miloša Koprivice, koji ima važeći ugovor sa crno-belima, a svi ostali igrači su slobodni i nalaze se u potrazi za novim klubovima. Neki su ih već i pronašli, poput Uroša Lukovića, koga samo potpis deli od dresa Mornara iz Bara.

Lista dosadašnjih pojačanja je kratka, ne naročito impresivna, ali svakako zanimljiva.

Iz Australije stiže bek Tom Vilson (20 godina, 194 cm), svojevremeno kapiten mlađih selekcija te zemlje, a iz susedne Bosne i Hercegovine centar Obrad Tomić (24, 206), koga je selektor te zemlje Duško Vujošević nedavno pozvao na pripreme nakon otkaza NBA zvezde Jusufa Nurkića.

Tomić je prethodne tri sezone igrao za bosanskog prvoligaša Kakanj, snažan je i skočan, ali su ga statusi na društvenim mrežama "odali" kao velikog navijača Crvene zvezde, što je kod dela Partizanovih pristalica odmah izazvalo salve negativnih reakcija. Ruku na srce, ne bi bio ni prvi, ni poslednji koji je kao navijač jednog od "večitih" rivala zaigrao u suprotnom taboru.

Jasno je da će Nikolić pozicije startnog plejmejkera i centra poveriti Amerikancima, dok bi na krilu mogao da zaigra Marko Čakarević (29, 200), koga popularni Muta odlično poznaje iz kragujevačkog Radničkog i beogradskog Dinamika, ali i U-19 reprezentacije Srbije, prvaka sveta 2008. godine.

"Večernje novosti" pišu da za Čakarevića postoji i interesovanje iz Italije i da eventualni angažman u Partizanu između ostalog zavisi od rešavanja duga, koji klub prema njemu "vuče" već četiri godine.

VELIČKOVIĆ

Dobro obavešteni izvori navode da trener Nikolić ne bi imao ništa protiv da prošlosezonski kapiten Novica Veličković potpiše novi jednogodišnji ugovor, ali za sada nije bilo konkretne priče na tu temu.

Kao potencijalno pojačanje pominjan je i centar Ivan Marinković, koji se prethodnih sezona potpuno afirmisao u Zadru, međutim, deluje da je on pre svega cenovno izvan Partizanovog domašaja.

Dolaske Andreje Stevanovića, Aleksandra Lazića i Strahinje Gavrilovića iz Dinamika demantovao je sam Miroslav Nikolić, uz objašnjenje da je reč o igračima koji još nisu sazreli za takav korak.

Pripreme za novu sezonu počeće, po tradiciji, polovinom avgusta, a prvi zvanični meč biće gostovanje MZT Skoplju, poslednjeg vikenda u septembru. Nakon još dve utakmice regionalnog takmičenja (protiv Mornara u Baru i FMP-a kod kuće) sledi i start u Evrokupu, gostovanjem Albi 11. oktobra.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC