• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lengford i Burusis u Kini!

Autor mondo.rs

Dvojica evroligaških veterana sledeće sezone će igrati za timove kineske CBA lige.

Kineski košarkaški klubovi godinama su pri dovođenju stranaca bili orijentisani na američko tržište, ali u poslednje vreme se sve više okreću "ostatku sveta", prevashodno Evropi.

Miroslav Raduljica već u junu je potpisao za Đangsu, argentinski veteran Luis Skola prihvatio je ponudu Šanksi Brejv Dragonsa, a ovih dana su karte za Daleki istok izvadile još dve "žive legende" Evrolige.

U pitanju su grčki centar Janis Burusis (prošle sezone član Panatinaikosa) i američki bek Kit Lengford, koji je raskinuo ugovor sa Uniksom. Obojica će ove jeseni proslaviti 34. rođendan.

Lengfordov masivni ugovor neće opterećivati budžet ruskog kluba, koji pravi nešto jeftiniji sastav za nastupe u VTB ligi i Evrokupu, dok su Šenžen Leopardsi bez problema "izbrojali" 2,2 miliona dolara za najboljeg strelca Evrolige 2014. i 2017.

Za razliku od Lengforda, koji je potpisao jednogodišnji ugovor, Burusis će u ekipi Guangša Lajons, provesti dve sezone i zaraditi pet miliona dolara.

Osim odlične plate, ove asove u Kini čeka osetno slabija konkurencija, kao i kraća sezona, koja počinje krajem oktobra, a za timove koji ne uđu u plej-of se završava već u drugoj polovini februara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC