• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milion evra za Gudurića?!

Autor mondo.rs

Dve godine posle Nikole Kalinića, još jedan košarkaš Crvene zvezde nalazi se na putu ka žuto-plavom dresu Fenerbahčea.

 Marko-Guduric-ide-u-Fenerbahce-obestecenje-milion-evra. Izvor: MN PRESS

Osipanje šampionskog tima Crvene zvezde ovih dana će, prema svemu sudeći, biti nastavljeno.

Specijalizovani košarkaški sajtovi javljaju da su pre nekoliko dana otkriveni pregovori sa Fenerbahčeom oko transfera Marka Gudurića(22 godine, 196 cm) u samoj završnici, a iz dobro obaveštenih izvora može se čuti da će crveno-beli na ime obeštećenja inkasirati "okruglo" - milion evra.

Fenerbahčeu ta cifra ne predstavlja nikakav problem, s obzirom na rekordni sponzorski ugovor sa kompanijom "Doguš", a treba imati u vidu da je aktuelni evropski i turski prvak obezbedio značajan novac i od prelaska Bogdana Bogdanovića u Sakramento Kingse godinu dana pre isteka ugovora.

Ako se pomenute nezvanične informacije pokažu tačnim, Gudurić bi milionskim obeštećenjem izjednačio klupski rekord, koji je krajem jula 2015. postavio Nikola Kalinić, takođe odlazeći u Fenerbahče, sa kojim je nedavno produžio saradnju do leta 2020.

Zvezdi će taj novac mnogo značiti da ublaži katastrofalnu finansijsku situaciju u kojoj se nalazi, ali se postavlja pitanje sa kakvim timom će crveno-beli ući u predstojeću sezonu, jer je Gudurić osmi košarkaš koji napušta klub, a veliko je pitanje i ko će biti šef stručnog štaba.



Podsetimo da iz "kaznene ekspedicije" Dejana Radonjića od prošle zime, na Malom Kalemegdanu više nema kapitena Luke Mitrovića, Marka Simonovića, Čarlsa Dženkinsa, Ognjena Kuzmića, Nejta Voltersa, Diona Tompsona i od četvrtka Stefana Jovića.

Izvor: MN Press / MONDO


Gudurić je prošle sezone u Evroligi beležio 7,8 poena, 2,1 skokova i 2,1 asistencija za 19 minuta provedenih na parketu.

Pored dobrog šuta za tri poena i hladnokrvnosti u neizvesnim završnicama, krasi ga solidan prodor, a pokazao je i potencijal da kreira iz "pik end rola", što ga sve preporučuje treneru Fenerbahčea Željku Obradoviću kao pravog čoveka za mesto upražnjeno Bogdanovićevom selidbom u NBA.

Trener Crvene zvezde - Radonjić, kome je istekao ugovor, ili neki drugi - u avgustu će na početku priprema imati na raspolaganju Dangubića, Bjelicu, Dobrića, Simanića, Rakićevića i Boldena, a posle svega treba očekivati priključivanje još nekih igrača FMP Železnika i momaka iz Zvezdinog juniorskog pogona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC