• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići" otputovali na Eurobasket

Autor mondo.rs

Mlada reprezentacija Srbije pod vođstvom Vladimira Đokića od subote će učestvovati na Evropskom prvenstvu na Kritu.

 Kosarka-Pocinje-Evropsko-prvenstvo-U20-na-Kritu. Izvor: MN PRESS

Za početak Italija, onda Slovenija i na kraju prve faze Španija, branilac titule iz Helsinkija 2016. godine.

Reprezentacija Srbije do 20 godina nalazi se u jakoj D grupi Eurobasketa na Kritu, ali nema bojazni za plasman u dalje takmičenje, jer u osminu finala ide svih 16 ekipa!

Takav sistem prošlog leta je bio koban po naše košarkaše, jer su na startu "nokaut" faze izgubili od Italije i na kraju zauzeli 11. mesto. Ovog puta nadamo se boljem rezultatu, a optimizam uliva dobro odrađen pripremni period, krunisan osvajanjem prestižnog turnira "Turgut Atakol" u Istanbulu.

"Mnogo više od trijumfa na tom turniru raduje me što su igrači nasmejani i što sa mnogo motiva i optimizma krećemo na Evropsko prvenstvo", rekao je prvi trener Vladimir Đokić, pod čijim vođstvom je generacija Zagorca, Gudurića i Jaramaza osvojila zlatnu medalju na U-20 EP u Italiji 2015.

Đokić uverava da će naš tim na svakom meču ići na pobedu, iako će na startu imati prostora za kiks.

"Šampionat praktično počinje od osmine finala, ali je važna svaka utakmica. Ona premijerna zbog samopouzdanja, druga i treća zbog što boljeg mesta u grupi i eventualno lakšeg protivnika kad krene 'nokaut' faza. Očekujem veoma izjednačen šampionat, jer izrazitog favorita nema", dodao je Đokić, uz reči zahvalnosti KSS na odličnim uslovima za rad.

Jedini problem pred Eurobasket je povreda krilnog centra Stefana Kenića, za koga se Đokić nada da će se, kao važan igrač, brzo oporaviti i moći da pomogne ekipi.

Srbiju će na EP predstavljati sledećih 12 igrača: Stefan Đorđević, Boriša Simanić (Crvena zvezda), Miloš Glišić (Vršac), Slobodan Jovanović, Vanja Marinković, Nikola Tanasković (Partizan), Stefan Kenić (Smederevo 1953), Novak Musić, Nemanja Kapetanović (Mega), Stefan Peno (Barselona), Aleksa Stepanović (Spars Sarajevo) i Nikola Rakočević (SAD).

Đokiću će asistirati Nenad Čanak i Mihajlo Šušić, kondicioni trener je Saša Stamenković, a fizioterapeut Rastko Tančić. Uz reprezentaciju će biti direktor muških reprezentativnih selekcija Vladimir Kuzmanović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC