• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi 587.000 € za igrača koji nije igrao za nju

Autor mondo.rs

Rasipanje šampionske generacije crveno-belih nastavljeno je transferom kakav se retko viđa - šampion Srbije "debelo" je unovčio odlazak košarkaša koji nije odigrao nijednu utakmicu za klub.

 Dzona-Bolden-u-Makabi-Tel-Avivu-Zvezda-zaradila-675.000-dolara. Izvor: MN PRESS

Posle igrača koji su prošle, odnosno prethodnih sezona nosili dres Crvene zvezde sa uspehom i naosvajali se trofeja, klub sa Malog Kalemegdana napustio je i košarkaš koji zvanično nije odigrao nijednu utakmicu u crveno-belom.

Od ponedeljka uveče, spisku na kojem su već osmorica prvotimaca i trener Dejan Radonjić, trebalo bi dodati još jedno ime:

– Džona Bolden;

Australijski košarkaš koji je sezonu 2016/17 proveo u FMP Železniku, pa pred poslednju utakmicu potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom i tako zvanično ostvario transfer u redove šampiona Srbije, neće naredne jeseni igrati NBA ligu, ali se neće ni vratiti u Beograd.

Bolden je, prema saznanjima "Spotkluba", prodat Makabiju iz Tel Aviva gde će nastaviti da igra i čeka šansu u NBA ligi.

Momka izuzetnih fizičkih predispozicija draftovala je Filadelfija Seventisiksers prošlog juna sa 36. pozicije i, kada je u klubu odlučeno da je još rano za njegov debi u NBA ligi i da bi najbolje bilo da se "kali" u Evroligi, došlo je do pomalo neočekivanog obrta - Crvena zvezda je prodala njegov sveže potpisani dvogodišnji ugovor izralskom gigantu i na taj način, prema saznanjima našeg portala, zaradila 675.000 dolara (587.000 evra).

To je, inače, ekvivalent sumi koju bi Crvena zvezda zaradila od Filadelfije, da je Bolden iz redova šampiona Srbije otišao u NBA.

Bolden je tokom nedavno završene Letnje lige beležio prosečno 10 poena, 5,3 skoka i 1,3 asistenciju za 24,3 minuta na parketu.

Makabi je posle sezone za zaborav, u kojoj je osvojio samo Kup Izraela i bio na začelju karavana u Evroligi, za trenera postavio hrvatskog stručnjaka Nevena Spahiju, koji je rekonstrukciju ekipe počeo angažovanjem šestorice Amerikanaca, jednog Izraelca i jednog Australijanca:

Džejk Koen
Džon Dibartolomeo
Aleks Tajus
Majkl Rol
Pjer Džekson
Dešuan Tomas
Karam Mašur
Džona Bolden

I, dok se Makabi "skupo" okuplja, Crvena zvezda nastavlja da se rasipa i priprema početak rekonstrukcije tima u periodu godine u kom navijači zebnjom očekuju da vide, pre svega, ko će biti Radonjićev naslednik, a potom i ko će zameniti uloge velike grupe igrača:

Čarls Dženkins
Stefan Jović
Luka Mitrović
Marko Simonović
Nejt Volters
Dion Tompson
Marko Gudurić
Ognjen Kuzmić

Treba napomenuti da Real Madrid još nije ozvaničio Kuzmićev transfer, iako su ga španski mediji već predstavili kao pojačanje slavnog kluba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC