• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda zvala Milana Tomića?

Autor mondo.rs

Prema pisanju grčkog "Sport 24" portala, potraga za budućim trenerom dovela je šampiona Srbije do najuticajnijeg čoveka unutar Olimpijakosove hijerarhije.

 Crvena zvezda zvala Milana Tomića? Izvor: MN PRESS

Vodeći grčki sportski portal "Sport24" objavio je danas, nešto pre podneva, da su čelnici Košarkaškog kluba Crvena zvezda kontaktirali Milana Tomića i ponudili mu mesto prvog trenera.

Ali…

Isti izvor navodi da su beogradski crveno-beli naišli na zaključana vrata u bratskom klubu, u Pireju, utoliko što se Olimpijakos tek nedavno dogovorio o nastavku saradnje sa 44-godišnjom legendom kluba i grčke košarke, koji je zvanično "samo" asistent trenera Janisa Sferopulosa, a nezvanično najuticajniji čovek u klubu.

"Sport 24", nabrajajući probleme u kojima se šampion Srbije našao, navodi da je jedna od opcija za Radonjićevog naslednika i bivši trener crveno-belih, Svetislav Pešić, ali da je Tomić bio ozbiljno razmatran sve dok "vrata nisu ostala zaključana".

/ZVEZDA ZARADILA 670.000 DOLARA NA IGRAČU KOJI NIJE NI IGRAO ZA NJU/

Portal, u delu teksta u kom se konstatuje da Crvena zvezda često nailazi na negativne odgovore zbog zebnji druge strane u snagu tima za narednu sezonu, usled velikog broja odlaska igrača, navodi i izjavu neimenovanog sagovornika iz Olimpijakosa, koji je navodno poručio sledeće:

"Uveliko postoji dogovor između Tomića i Olimpijakosa".

Tomić je rođen u Beogradu 1973. godine i posle prolaska čuvene škole Radničkog sa Crvenog krsta i odigrane sezone u tom nekada trofejnom klubu (1990/91) obreo se u Olimpijakosu za koji je nastupao narednih 13 godina, sve do 2004. kada je u isto vreme i završio karijeru košarkaša i počeo karijeru trenera.


Te sezone, uveliko posrnuli Olimpijakos predsednika Sokratika Kokalisa borio se za plasman u plej-of, a kada je i to došlo u pitanje i otkaz dobio naš stručnjak Dragan Šakota, Kokalisova naredna odluka šokirala je celu Grčku - Tomić je zamoljen da preuzme ekipu i postane prvi trener, što je i prihvatio.

Nakon što je sezonu priveo kraju bez senzacionalno osvojenih trofeja, ali uz znatno bolju igru i rezultate u odnosu na prvi deo takmičenja, Tomić je od Kokalisa zatražio dugoročan ugovor, poverenje i vreme da izgradi nov Olimpijakos i, usput, sam stekne trenersko iskustvo, ali je izbor pao na još jednog našeg stručnjaka, Milana Minića, koji je i sam dobio otkaz brzo i potom prepustio klupu Jonasu Kazlauskasu.

Kao veteran i otvoreni pretendent za mesto trenera sa očiglednim uticajem u svlačionici i klubu, Tomić je kod Kazlauskasa igrao simbolično, a kada je Olimpijakos doživeo istorijsku sramotu i izgubio od Efes Pilsena 59:110, Tomić je odlučio da napusti Pirej i oproba se negde drugde posle skoro deceniju i po u crveno-belim bojama.

Kratko je igrao u Italiji, za Jezu, i na Rodosu, za Kolosos, pre nego što se 2008. vratio u Olimpijakos kao asistent trenera i zadržao na toj funkciji do danas, uz kratko izletanje u ulogu privremenog prvog trenera "između" odlaska Jorgosa Barcokasa i dolaska aktuelnog šefa tima, Janisa Sferopulosa.

U međuvremenu, trostruki prvak Evrope prešao je 2009. godine Kokalisovih ruku u vlasništvo bogate braće Panajotisa i Jorgosa Angelopulosa, a Tomić bio jedan od stožera najuspešnije ere u istoriji košarkaške sekcije pirejskog giganta stekavši ogromno poverenje vlasnika, koje će i Crvena zvezda i sam Tomić, eventualno, teško ubediti da ga oslobode pre isteka aktuelnog ugovora.

Tomić ima i grčko državljanstvo, kao i prezime - Janakopulos.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC