• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Partizan izgubio, izgubila i Zvezda

Radnički pobijedio Cibonu 72:64 i napravio je prostor Partizanu, ali su crno-bijeli poraženi u Zagrebu. Zvezda ostala bez Evrokupa (za sada).

 NLB: Partizan izgubio, izgubila i Zvezda Izvor: MONDO

Rijjetko kad se dešava da navijači Crvene zvezde bar potajno priželjkuju pobedu Partizana, ali to se dogodilo u srijedu uveče. Ipak, crno-bijeli nisu odigrali za "vječitog rivala" u pretposljednjem kolu NLB Lige.

Košarkaši kragujevačkog Radničkog napravili su pravi podvig u pretposljednjem kolu NLB Lige, savladavši lidera takmičenja Cibonu i tako napravili uslugu Partizanu.

Ali, Partizan nije uspio da iskoristi šansu koja mu se pružila, jer da je pobijedio Cedevitu u Zagrebu, mogao je da trijumfom nad Širokim u posljednjem kolu, sigurno zauzme prvo mjesto na kraju ligaškog dijela takmičenja.

Cedevita je pobijedila Partizan 79:72 (48:43) u utakmici punoj preokreta, a ključni trenuci dogodili su se sredinom posljednje četvrtine, kada je Cedevita od 65:66 napravila seriju za 72:66. U tom periodu Partizanu su svirane dvije tehničke greške, što je zagrebačka ekipa znalački iskoristila.

Domaćin je najveću prednost u prvom dijelu imao u 13. minutu kada je serijom od 10-0 došao do 32:24. Zanimljivo je da je Partizanu u prvom poluvremenu dosuđeno čak 18 prekršaja, a Cedeviti samo pet.

Crno-bijeli su u nastavku stisli odbranu i serijom od 12:2 preokrenuli na 55:50. Ali, potom novi udar Cedevite (trojkama Marina Baždarića i Andrije Žižića) koja se vraća u život.

Već opisanom serijom, Cedevita je napravila ključnu razliku i na kraju trijumfovala.

Najefikasniji igrač meča bio je Marino Baždarević sa 20 poena, a Andrija Žižić ubacio je 17. Kod Partizana Lester Bo Mekejleb je postigao 19 poena, a Lorens Roberts 12.

Ovom pobjedom Cedevita je izbacila Crvenu zvezdu iz kombinacija da na kraju osvoji sedmu poziciju koja vodi u Evrokup. Međutim, prema nezvaničnim informacijama crveno-bijeli će gotovo sigurno dobiti "vajld kard" za učešće u tom takmičenju.

Košarkaši kragujevačkog Radničkog napravili su pravi podvig u pretposljednjem kolu NLB Lige, savladavši lidera takmičenja Cibonu i tako napravili uslugu Partizanu.

Ako Partizan dobije obe utakmice do kraja ligaškog dijela, biće prvi na kraju, što znači da će na Fajnal-foru igrati sa četvrtoplasiranom ekipom (Budućnost, Zagreb ili Olimpija).

Radnički je savladao Cibonu 72:64 (35:38) u meču u kojem je blistao krilni centar Marko Brkić (na slici), koji je oborio lični rekord u ovoj sezoni, postigavši 26 poena (za dva poena četiri od pet). Imao je i šest skokova, a pogodio je i četiri trojke iz 11 pokušaja.

Najviše poena u ovoj sezoni Brkić je postigao u meču protiv Hemofarma - 23.

Brkić je odigrao utakmicu sezone, ali je važne poene postigao i Dragan Milosavljević (ukupno 13) čije su "trojke" u drugom poluvremenu pogurale ekipu iz Kragujevca do trijumfa.

Radnički je odlično počeo i u prvoj dionici imaoi prednost od devet poena (16:7). Cibona je uzvratila i preokrenula u drugoj četvrtini, da bi poslije poluvremena napravila i najvećih +10 (47:37).

Međutim, u narednim minutima treće četvrtine blistao je Brkić koji je vezao osam poena i Radnički se vratio.

U 32. minutu ekipa Miroslava Mute Nikolića je izjednačila 53:53, a potom se trojkama Milosavljevića i Vukašina Aleksića "odlijepila" na 61:55. Radnički je do kraja meča uspio da sačuva prednost i zabilježi 11 trijumf u NLB ligi (uz 14 poraza).

Cibona u posljednjem kolu igra sa gradskim rivalom Cedevitom i mora da pobijedi i da se nada kiksu Partizana ako želi na prvo mjesto (pod uslovom da crno-bijeli dobiju obe). "Cibosi" sada imaju 19 pobjeda i šest poraza.

Zagrebački tim je u krizi. Ovo mu je treći vezani poraz u dva takmičenja (Kaha Laboral u Evroligi, Olimpija i Radnički u NLB Ligi), a ni atmosfera u timu nije najbolja, posebno nakon što je otkriven "slučaj Džon Teri", odnosno nakon što je Leon Radošević priznao da mu je saigrač i kapiten Marin Rozić "maznuo" djevojku.

Velika borba vodiće se za još jedno mjesto koje vodi na Fajnal-for (još nije poznato gdje će se igrati), ali i za opstanak.

Budućnost je najozbiljniji kandidat za ulazak među četiri najbolja tima, a šanse imaju i Zagreb i Olimpija.

U posljednjem kolu, u subotu, Budućnost će igrati u Železniku protiv FMP-a, Olimpija gostuje Hemofarmu, dok Zagreb igra u gostima protiv Zadra.

Za opstanak će se boriti Helios i Bosna. Bosna u posljednjem kolu dočekuje ne pretjerano motivisanu Crvenu zvezdu, dok će Helios ugostiti Radnički. Bosna ima bolji međusobni koš-količnik u odnosu na Helios. Slovenački tim dobio je Bosnu 66:60, a Bosna se revanširala pobjedom od 66:55.

REZULTATI 25. KOLA:

sreda:

Radnički - Cibona 72:64
Budućnost - Bosna 81:68
Cedevita - Partizan 79:72
Olimpija - Helios 77:64

utorak:

Široki - FMP 83:63
Zagreb - Hemofarm 77:83
Crvena zvezda - Zadar 77:72

TABELA: Cibona 19-6, Partizan 19-6, Hemofarm 16-9, Olimpija 15-10, Budućnost 15-10, Zagreb 14-11, Cedevita 13-12, Zadar 12-13, Crvena zvezda 11-14, Radnički 11-14, Široki 11-14, FMP 9-16, Bosna 5-20, Helios 5-20.

POSLEDNJE KOLO (subota):

FMP - Budućnost (18h)
Zadar - Zagreb (18h)
Hemofarm - Olimpija (18h)
Cibona - Cedevita (18h)
Partizan - Široki (18h)
Bosna - Zvezda (20.15h)
Helios - Radnički (20.15h)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC