• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević opominje: Igrači hitno da shvate gde su!

Autor mondo.rs

Selektor je video pozitivne stvari u prvom testu, ali i ukazao na analize koje moraju da uđu u "dublju problematiku".

 Đorđević poslije utakmice protiv Univerzitetske selekcije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Prva provera bila je uspešna.

Reprezentacija Srbije priprema se za Evropsko prvenstvo u Turskoj (31. avgust - 17. septembar) i u sklopu tih priprema u sredu je sišla sa Kopaonika u Kraljevo i bez Teodosića, Nedovića, Simonovića i Raduljice savladala univerzitetsku selekciju, koja se priprema za svoj avgustovski turnir u Kini.

Posle prve kontrolne utakmice i ubedljive pobede, Đorđević je istakao uočene vrline i istovremeno ukazao na mane koje bi morale biti promenjene.

"Što se tiče mojih igrača, pod hitno moraju da shvate gde su, da ne razmišljaju o individualnim stvarima, već o onim individualnim karakteristikama kojim mogu da pomognu ekipi. Da to pre svega ide na teren. Ne treba niko od njih nikome lično da dokazuje, već jednostavno da igra i da ima kvalitet kad je na terenu...", rekao je selektor.

"Mi imamo određene lestvice, a one su podignute odavno. One ne mogu preko novina i na društvenim mrežama da se dostignu, koliko god one bile praćene, već na terenu. Teren ne laže. Izvolite, ima momaka koji se bore za mesto i to će da traje do kraja priprema. Dres ove reprezentacije mora da se zasluži", naglasio je Đorđević.

"Izlazim sa dosta pozitivnih stvari, ali i sa analizama koje moraju da uđu u dublju problematiku i u rešavanje iste u najskorije vreme", dodao je selektor.

Komentarišući ceo meč, šef struke "orlova" istakao je pristup igrača iz univerzitetske selekcije, koji su posebno u prvom meču pokazali zube drastično boljem rivalu.

"Momci iz univerzitetske selekcije ušli su na pravi način, pokazali da imaju talenat, ponos i da zaslužuju ovaj dres. Zbog toga sam sretan. Reći ću i igračima univerzitetske selekcije da je pre tri godine jedan igrač univerzitetske bio pozvan za naše pripreme. To sam rekao i Đokoviću na terenu. Da se zamisle malo, jer i to može da se desi. Nemojte se iznenaditi".

Upitan za "kadrovske probleme", Đorđević je rekao da postoje povrede oko kojih nije preterani optimista, a čini se da je pod tim mislio na stanje Marka Simonovića i Nemanje Nedovića.

"Videli ste imamo neke manje povrede koje smo vrlo blizu da rešimo, a sa drugih par nisam veliki optimista, s obzirom na to da je zdravlje uvek na prvom mestu. Otprilike znamo situaciju, ali čekamo šta će sa Nedovićem da se desi, još desetak dana, analize i pregled, da bismo ustanovili. Povreda nije jednostavna i to je negativna stvar kod obojice", dodao je Đorđević.

Reprezentacija se posle kontrolne utakmice vratila na Kopaonik, odakle će 6. avgusta doći u Beograd, gde će od 11. avgusta učestvovati na "Trofeju Beograda" u hali "Aleksandar Nikolić". 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC