• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Dobrih 38 minuta...

Autor mondo.rs

Selektor Srbije kaže da je zadovoljan mnogo čime viđenim na "Akropolis kupu", ali i da je igračima rekao da na Eurobasketu neće smeti da igraju kao u završnici protiv Grka

 Aleksandar Đorđević o Akropolis kupu i utakmici s Grčkom Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Košarkaši Srbije okončali su pripremni period za Eurobasket. U poslednjem meču na "Akropolis kupu" u Atini savaladana je Grčka rezultatom 69:67.

"Orlovi" su poslednji duel pred put na Evropsko prvenstvo odigrali u nepotpunom sastavu, jer selektor Saša Đorđević nije mogao da računa na sve igrače. Odlučio je da uz nedovoljno opravljene Nemanju Nedovića i Nikolu Kalinića odmori Stefana Jovića i Vladimira Lučića.

Srbija je posle ubedljivog vođstva sredinom poslednje četvrtine od 14 poena "viška", dopustila rivalu da se približi na samo koš i da šutira za pobedu. Đorđević je priznao da je odmah nakon meča razgovarao sa igračima i skrenuo im pažnju na neke stvari.

"Odigrali smo jako dobrih 38 minuta, fizički izdržali i pored skraćene rotacije i mogu da kažem da sam sa dosta stvari zadovoljan. Pored Nedovića i Kalinića, koje muče povrede, morali smo da odmorimo i Lučića i Jovića koji su bili izuzetno opterećeni u seriji dosadašnjih pripremnih mečeva. Ove tri utakmice u Atini bile su idealne za broj igrača koje smo planirali da rotiramo, ali i ovako, u skraćenom sastavu, odigrali smo muški, izdržali i na kraju sačuvali pobedu. Naravno da smo morali mnogo mirnije da privedemo utakmicu kraju posle 14 razlike u završnici. Nije smelo da bude toliko driblinga, toliko brzih, ishitrenih šuteva. O tome smo pričali sa igračima odmah posle utakmice, oni to znaju i takve stvari ne smeju da nam se ponavljaju na Evropskom šampionatu", raportirao je Đorđević iz Atine.

Srbija se u subotu popodne vraća u Beograd, gde će trenirati do 30. avgusta, kada kreće put Istanbula na Eurobasket.

Evropsko prvenstvo održaće se od 31. avgusta do 17. septembra u Finskoj, Turskoj, Izraelu i Rumuniji,a Srbija će igrati u grupi D u Istanbulu sa selekcijama Turske, Velike Britanije, Rusije, Belgije i Letonije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC