• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srbi su sila, nemamo kompleks, sami smo krivi"

Autor mondo.rs

Selektor Hrvatske Aleksandar Petrović uoči Eurobasketa pričao o "orlovima", ali i tome zašto njihova selekcija nije napravila nijedan veliki uspeh u poslednjih dve decenije

 Aleksandar Petrović o ukletoj hrvatskoj reprezentaciji kompleks od Srbije Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Hrvatske sprema se za Eurobasket na kojem će pokušati posle mnogo godina da napravi dobar rezultat.

Aleksandar Petrović nije mogao da računa na najbolji sastav ovog leta, nakon što su četvorica bitnih igrača otkazala nastup (Mario Hezonja, Ante Žižić, Miro Bilan, Ivica Zubac), ali veruje da posle dobrog izdanja na Olimpijskim igrama u Riju imaju šanse i na predstojećem kontinentalnom šampionatu.

Hrvati se nisu popeli na pobedničko postolje od 1995. godine, kada su kao trećeplasirani napustili ceremoniju dodele medalja kada je Srbija kao šampion trebalo da primi zlato.

Petrović je već nekoliko puta ponovio da je to bio pogrešan potez, koji je stigao iz državnog vrha, direktno od tadašnjeg predsednika Franje Tuđmana, i morao je biti sproveden u delo, ali svakako ne smatra da je njihova reprezentacija tada "ukleta".

"To je zgodno za novine da pišu kako smo ukleti, a mi smo u ove 22 godine imali tri ili četiri prilike da uzmemo medalju. U Istanbulu 2001. u četvrtfinalu imali smo 19 koševa prednosti protiv domaćina Turaka, pa smo izgubili. Dve godine kasnije ispali smo od Rusa zbog jedne banalno izgubljene lopte, dok nas je u Beogradu 2005. protiv Španaca od medalje delio jedan nezagrađeni skok. I da ne zaboravim, 2009. u četvrtfinalu protiv Slovenaca imali smo 15 poena prednosti pa smo opet poraženi. Dakle, na barem četiri prvenstva smo mi bili ti koji su propustili da iskoriste priliku. Govoriti o nekom prokletstvu je glupo, kao i o nekim hajkama na hrvatsku košarku", izjavio je za Večernji list" Aleksandar Petrović.

On je rekao da Hrvatska nije uspela od tada četiri puta da pobedi Srbiju, ali da to ne znači da ima kompleks niže vrednosti.

"Ne bih rekao da je to u pitanju. Uostalom, oni su svetska klasa i u svim tim slučajevima na papiru imali su jače reprezentacije od nas. Doduše, poslednja utakmica u Riju govori mi da smo im blizu, jako blizu", rekao je Petrović neposredno pred odlazak selekcije Hrvatske na Evropsko prvenstvo.

Košarkaši Hrvatske igraće na Eurobasketu u grupi C u Rumuniji, protiv selekcija domaćina, Mađarske, Češke, Španije i Crne Gore.

Evropsko prvenstvo počinje 31. avgusta i traje do 17. septembra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC