• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lovernj briljirao u prvoj pobedi Francuske

Autor mondo.rs

"Trikolori" posle šoka u duelu sa Finskom ostvarili važnu pobedu, u derbiju protiv Grčke. Pročitajte i zašto Islanđani imaju verovatno najbolje navijače na Eurobasketu...

"Ranjena" reprezentacija Francuske nije sebi dopustila dva loša meča zaredom.

Nakon neočekivanog poraza od Finske, posle produžetka, "trikolori" su odigrali daleko bolje protiv Grčke, poveli rano i dugo imali visoku prednost, da bi tek u finišu probuđeni Heleni uspeli da priđu na jednocifrenu razliku.

Imali su loše šutersko veče Grci, da bi potom pogodili četiri vezane trojke, dok je Francuska promašivala i bivala u čudu, ali je ipak smogla snage da odoli i upiše prvi trijumf.

Nando de Kolo vratio je trojku nakon promašaja Mancarisa, da bi potom i Evan Furnije pogodio važne poene pod kontaktom, utišavši dvoranu kojom je provejavao optimizam grčkih navijača.

Na kraju, GRČKA - FRANCUSKA 87:95 (15:27, 21:28, 21:20, 30:20)!

Najefikasniji u redovima "trikolora"  bili su Žofri Lovernj i Evan Furnije sa po 21 poenom, s tim da je (krilni) centar dodao 11 skokova za "dabl-dabl" učinak. Dvocifreni su bili još Toma Ertel (13) i Nando de Kolo (16).

Kada je u pitanju reprezentacija Grčke, koja je sada takođe na skoru 1-1, prednjačio je Jorgos Printezis sa 22 poena, a po 15 su dali Slukas i Kalates.

Francuska - Grčka 95:87, Eurobasket 2017 drugo kolo
Izvor: Youtube/FIBA

BRAVO ZA NAVIJAČE ISLANDA, ALI...

U prvom kolu poraz od Grčke 61:90.

U drugom za poen ubedljiviji od Poljske - 61:91.

Iako su njihovi borbeni, niski i košarkaški skromni reprezentativci napravili "minus" od 59 poena u prve dve utakmice Grupe A u Helsinkiju, verovatno najbučnija navijačka grupa na tekućem Eurobasketu nije ni pomišljala da se utiša.

Čuveno fudbalsko "HU! HU!" sa Evropskog prvenstva u Francuskoj prošlog leta nastavljeno je u košarkaškoj dvorani u prestonici Finske, koja je jedna od četiri domaćina prve faze EP u košarci.


Koliko su njihovi navijači nadmoćni na tribinama, toliko su košarkaši Islanda nemoćni na parketu, gde su ih Poljaci porazili 30 razlike "s pola snage", u utakmici u kojoj je selektor Poljske, Majk Tejlor, odmarao igrače koji su izneli najveći teret u startnom porazu od Slovenije 81:90.

Kapiten Adam Vačinski ubacio je 15 poena, uz šest skokova, Amerikanac sa poljskim pasošem Ej-Džej Sloter postigao je 12 uz šut 1/5 za tri, dok je Pžemislav Karnovski prednost u vidu 216 centimetara visine iskoristio za deset poena uz šut 2/6.

Islanđani, koje s klupe predvodi Kanađanin Krejg Pedersen, imaju jednog igrača od 215 centimetara, Trigvija Hlinasona, a potom samo još jednog višeg od dva metra - Pavela Jermolinskog, koji ima 202.

U jurnjavi kojoj su bili i ostali verni, "ribari" su pronašli 16 poena u rukama Hjordura Viljemsona (4/5 za dva, 2/5 za tri), dok je Haukur Helgi Palson imao užasan dan - 1/10 iz igre za tri poena. On je u porazu od Grčke bio ubedljivo najefikasniji u svom timu sa 21 poenom.

Poljaci se u narednoj utakmici sastaju sa domaćinom, Finskom, a potom ih očekuju dueli sa Francuskom i Grčkom.

REZULTATI 2. KOLA:

Poljska - Island
91:61
Grčka - Francuska 87:95
Finska - Slovenija 19.00

TABELA:Slovenija 1-0, Finska 1-0, Grčka 1-1, Poljska 1-1, Francuska 1-1, Island 0-2.

PAROVI 3. KOLA (nedelja): Francuska - Island, Slovenija - Grčka, Finska - Poljska.

REZULTATI 1. KOLA: Slovenija - Poljska 90:81, Island - Grčka 61:90, Francuska - Finska 84:86 (72:72).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC