• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević o tehničkim, Bobiju, Bogdanu...

Autor mondo.rs

Selektor Srbije analizirao je poraz od Rusije u drugom kolu Eurobasketa, osvrnuvši se na loše stvari u igri "orlova".

Žestok ritam Evropskog prvenstva osetio se na reprezentaciji Srbije već u drugoj utakmici. Tačno 24 sata posle pobede nad Letonijom, koja je donela veliko olakšanje i optimizam, "orlovi" su protiv Rusije odigrali daleko slabije i izgubili rezultatom 72:75.

Zbog toga će u naredni meč, u ponedeljak od 20.00 protiv Turske, ući pod izvesnom dozom pritiska.

"Znali smo da će biti veoma teško. Rusi su protiv domaćina ostvarili veliku pobedu, u neizvesnoj završnici, što im je dalo entuzijazam potreban za ovakvu vrstu utakmice. Ne kažem da ga mi nismo imali, ali nismo bili dovoljno fokusirani na ono što je trebalo da uradimo", počeo je izlaganje Aleksandar Đorđević.

"Već sam rekao da će mnogi mečevi na ovom EP biti odlučeni jednom loptom. Zbog toga mi se nisu dopale dve naše tehničke greške, jedna koju je zaradio igrač i drugu, klupa iza mene. Na to ubuduće moramo da obratimo pažnju i da se potrudimo da poštujemo pravila".

Selektor Srbije naveo je da je naš timu mnogo toga u odbrani nije radio kako bi trebalo i izdvojio Nikitu Kurbanova kao igrača koji nam je naneo mnogo štete.

Šved se nadavao trojki, a Mozgov proradio tek u poslednjoj četvrtini - ipak na vreme da reši utakmicu u korist Rusije.

"Dobro su igrali 'pik end rol' kada je Marjanović bio na parketu i to nam je napravilo probleme. Sa Bobijem imamo neka rešenja u napadu, ali smo defanzivno bili slabi, dok je sa Kuzmićem bilo obrnuto", priznao je Đorđević.

"Na kraju smo promašili mnogo slobodnih bacanja, mislim da ih je bilo sedam u četvrtoj četvrtini. Moramo da ih koristimo, jer znam da to možemo. Tako bismo kvalitetnije priveli utakmicu kraju i možda je rešili u svoju korist. Bez obzira na sve, čestitam Rusiji na zasluženoj pobedi. Posle dužeg vremena su kompletni i imaju jak tim".


Bogdan Bogdanović u prvom poluvremenu je postigao samo jedan od svojih 19 poena, a izgubio je tri lopte. Đorđević ga je povukao na klupu već u trećem minutu, pri rezultatu 3:8.

U nastavku je naš vodeći košarkaš bio znatno bolji, ali napad u celini nije dobro funkcionisao.

"Bio sam veoma strpljiv sa njim. Juče je igrao više od 30 minuta, imao je težak meč i možda danas energija nije bila tu. Možda je trebalo da posegne dublje u svoje rezerve, možda je trebalo da ja uradim nešto drugačije...", odgovorio je "Sale Nacionale" na novinarsko pitanje.

"Rusi su bili zaista fokusirani na njegovo zaustavljanje, konstantno su ga udvajali, a mislim da je i on mogao da reši brojne 'pik end rol' situacije ranijim oslobađanjem od lopte. U nekim momentima kada je on bio na klupi, tim je igrao bolje, jer je lopta išla od igrača do igrača. Verujem da je Bogdan stavio sebe pod veliki pritisak, želeći da sve uradi sam. Nema potrebe za tim. Razgovaraćemo o tome i on će razumeti, jer je zaista pametan momak".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC