• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Da se vratimo našoj košarci

Autor mondo.rs

Selektor Srbije izašao je pred novinare dan posle poraza od Rusije, a uoči utakmice 3. kola protiv Turske.

 Aleksandar Đorđević pred meč Turska Srbija na Eurobasket 2017 Izvor: MN Press/MONDO/Mario Milojević - ilustracija

Aleksandar Đorđević u subotu je neposredno posle poraza od Rusije (72:75) izneo dosta kritika na račun igre "orlova", pa i pojedinačno, ali je na nedeljnom susretu sa izveštačima srpskih medija sa Eurobasketa u Istanbulu osetno "spustio loptu".

Đorđević je pružio podršku svojoj ekipi, koja se umnogome razlikuje od onih koje su osvajale srebrne medalje na poslednjim Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu.

"Imamo prave takmičare, momke koji znaju važnost svake utakmice. Svi smo svesni da je ovo dugo takmičenje, mnogo je utakmica i svaka sledeća je najvažnija. Tek se zahuktava", konstatovao je "Sale Nacionale".

"Imamo jako dobru hemiju i komunikaciju, pripremesmo odradili sjajno, bez obzira na probleme. Igrači znaju bolje nego ja šta nije valjalo u igri, ali svesni su i onoga što je dobro. Njihova ozbiljnost daje mi snagu i poverenje".

PRLJAVA IGRA

Selektor Srbije se u sklopu priče o suđenju na EP, založio za "čistoću" igre, iskoristivši kao primer duel Janisa Time i Branka Lazića u finišu meča Srbija - Letonija. "Koja je konsekvenca za igrača koji je isključen, da li može da igra sledeću utakmicu? Šta štiti regularnost takmičenja? Tima je napravio takav faul da je Lazić posle morao na terapiju, dok je Letonac sutradan dao 25 poena Belgiji! Ako postoji nesportsko ponašanje, mora da postoji i konsekvenca".

Đorđević veruje da će reprezentacija "rasti" tokom Eurobasketa, počev od preostale tri utakmice grupne faze, u kojima od igrača prvenstveno traži visok nivo koncentracije.

"Nova smo ekipa, prvi put zajedno na ovakvom takmičenju. Težina i pritisak sigurno postoje, pa zato moramo da pomognemo svima da normalno izađu na teren i pruže sve od sebe".

"Protiv Rusije nam je možda nedostajalo energije, možda smo je previše potrošili u važnoj utakmici protiv Letonije. Samo da se sada vratimo na pravi kolosek i opet zaigramo našu košarku".

Okršaj sa Turskom, u okviru 3. kola grupe D, na programu je u ponedeljak od 20.00.

"Ambijent će sigurno biti paklen i daće turskim igračima energiju za trčanje, udvajanja i presing. Moramo da budemo pažljivi sa loptom, da ne izlazimo iz okvira naše igre i da tražimo zajednička rešenja na oba kraja terena".

Na tabeli grupe sa skorom 2-0 vodi Rusija, Britanci su poslednji sa 0-2, svi ostali su ostvarili polovičan učinak.

Letonija i Velika Britanija sastaće se u 13.15 časova, a Rusija i Belgija u 16.00.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC