• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale: Šutni, majstore, pet zaredom!

Autor mondo.rs

Selektor se u razgovoru sa srpskim novinarima osvrnuo na uloge Jovića i Marjanovića, ali i neigranje Gudurića.

Sigurno prvi put otkako igra u reprezentaciji Srbije, Stefan Jović je završio utakmicu sa najvećim brojem upućenih šuteva iz igre.

Plejmejker koga su Turci svjesno ostavljali samog, posebno iza linije za tri poena, šutnuo je 13 puta - jednom više od Bogdana Bogdanovića - i sa šest pogodaka (dvije trojke) kaznio protivnika.

Kada se tome doda devet asistencija, dvije ukradene i samo dvije izgubljene lopte za 32 minuta provedena na parketu, jasno je da je Jović u ovoj pobjedi bio "prvi među jednakima", što potvrđuje i ne uvijek pouzdani indeks korisnosti.

Jović je i sam govorio o svojoj atipičnoj partiji, a evo šta na tu temu kaže selektor Aleksandar Đorđević.

"Tokom utakmice mi je prišao i pitao 'Sale, jel mogu da šutnem?' Ma šutni, majstore, pet puta zaredom ako te puštaju. Šutni, pogodi dvije, pa više neće da te čuvaju ispod bloka i tada će da ti se otvori sve i igraćeš ono što najbolje znaš", prepričao je Đorđević i dodatno pohvalio igrača sa kojim će poslije Eurobasketa sarađivati i u Bajernu.

"Imao je hrabrost, sigurnost i mir. Odigrao je pravu plejmejkersku utakmicu".

Na poziciji "petice" je došao red da Ognjen Kuzmić da svoj značajan doprinos, prvenstveno odbranom i sa šest skokova u napadu.

Đorđević je i poslije Rusije apostrofirao odbranu Bobana Marjanovića kao problem čitavog tima, a ovog puta je podstakao gorostasnog centra da izvuče iz sebe maksimum u tom dijelu igre. Bobi je igrao 10 minuta i poslije 18 šuteva u prva dva kola, ostao sveden na samo jedan šut.

"Bobi ne treba da se opterećuje napadački, već da odigra bolje odbrambeno. Turski igrači imaju dug korak, agresivno su išli na njega. On mora da ima povjerenja u svoje lateralne kretnje".

Marko Gudurić je poslije odlične role protiv Letonije pao u drugi, pa u treći plan. U ponedjeljak jedini nije odigrao ni sekundu.

"Gudurić je u redu, samo sada nije bilo mjesta da igra. Radio je odlično ovog ljeta i sve je u redu", odgovorio je selektor.

Đorđević je najavio da će u utorak od 16 časova u duelu sa Velikom Britanijom dati šansu svim igračima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC