• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borba za povratak NBA tima u Sijetl

Autor mondo.rs

Da li će se najbolja košarkaša ponovo igrati u gradu Supersoniksa?

Sijetl nikad nije prebolio rastanak sa svojim NBA timom, koji je 2008. godine otišao u Oklahomu i odveo Kevina Durenta, tada rukija, a sada jednog od trojice najboljih košarkaša na svijetu.

"Kej-Di" je odigrao za Supersonikse samo jednu sezonu i dodatno otežao ionako bolnu selidbu za sve koji su navijali za čuvenu franšizu, koja je postala šampion 1979, a devedesetih godina dostigla vrhunac i pod Džordž Karlom, u velikom finalu protiv Čikago Bulsa.

Tokom godina provedenih daleko NBA lige, često su iz Sijetla stizale poruke da je taj grad spreman da se ponovo potrudi da oživi svoj košarkaški tim. Između ostalih, tu inicijativu podržali su bivši igrači (Geri Pejton), ali i kvoterbek Sijetl Sihoksa, čuveni Rasel Vilson.

Tim povodom, sa sjeverozapada SAD u četvrtak su stigle važne vijesti:

"Grupa investitora koja želi da sagradi sportsku halu za profesionalnu košarku i možda hokej, ponudila je da takođe i renovira Ki Arenu "Key Arena", nekadašnji dom Supersoniksa", javio je Asošijeted pres.

Na čelu te grupe je Kris Hansen, američki milioner koji godinama želi da vrati NBA u grad u kojem je odrastao.

Prije nekoliko godina, on je pokušao i da kupi Sakramento Kingse i da ih "odvede" u Sijetl, čak je dobio i saglasnost i podršku tadašnjih vlasnika, Maluf porodice, ali je nadležni NBA komitet odbio tu selidbu.

Hansen sada želi da svojim novcem izgradi i novo, gigantsko sportsko zdanje u dijelu grada u kojem rivale dočekuje NFL tim Sijetl Sihoksi i NHL tim Sijetl Marinersi, ali mu je gradsko vijeće do sada branilo da koristi ulicu koja bi pretrpila najveće promjene za izgradnju tog objekta.

Ako bi njegov prijedlog sada "prošao", Sijetl bi tako mogao da dobije dvije nove arene, pošto bi "Key Arena" bila potpuno renovirana i adaptirana da zadovolji utakmice NBA i NHL lige.

Da li će ova želja Hansena i njegovih saradnika biće uslišena - znaće se sljedeće sedmice.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC