• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević protiv učitelja: Saši se nije ponavljalo

Autor mondo.rs

Na klupi Mađarske danas će sedeti i trener srpskog selektora iz juniorskog uzrasta.

 Đorđević protiv učitelja: Saši se nije ponavljalo Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević učio je kao pionir i kadet važne košarkaške lekcije  u KK Radnički, od svog tadašnjeg učitelja  - Gorana Miljkovića "Finca".

Danas će njih dvojica sedeti na suprotnim klupama.

Legenda srpske i evropske košarke predvodiće Srbiju protiv Mađarske, u čijem stručnom štabu važnu ulogu ima nekadašnji trener talenata na beogradskom Crvenom krstu.

Tokom duge trenerske karijere, Miljković nije radio samo sa selektorom Đorđevićem, već i sa drugim članovima srpske ekipe na Eurobasketu. Neki su na terenu, a neki su na klupi.

"Sa Sašom sam proveo ko zna koliko godina. Bio sam mu i trener još od Radničkog, pa preko reprezentacije na Balkanijadi u Atini, gde je bio najbolji strelac i igrač... Tu je i Nebojša Ilić, kao i moj drug 'Slovenac' Milan Minić. Mutu Nikolića poznajem mnogo dugo, a u ekipi su i igrači koje sam vodio na Univerzijadi kao pomoćnik Luki Pavićeviću - Stefan Birčević, Vladimir Štimac i Vladimir Lučić. A i Bobana Marjanovića smo gurali napred u Vršcu, posle samo nekoliko utakmica je otišao na kadetsko prvenstvo i bio najbolji. Eto, kako priča ide", rekao je Miljković u razgovoru za "Sportski žurnal".

Izvor: MN PRESS

Iskusni trener raduje se susretu sa svojim bivšim igračima.

"Mnogo sam srećan i ponosan što je tu toliko ljudi za koje me vežu lepe uspomene. Volim moju zemlju, ali sada sam u Mađarskoj, sa Stojanom, vodimo momke koji su divni, daju sve od sebe. Ali, Srbija je bolja i pobediće. Šta da kažem. Mi ćemo da se borimo".

Na 30. godišnju velikog uspeha jugoslovenske košarke i osvajanja juniorske svetske titule u Bormiju, značajan broj igrača iz te generacije naglašava baš Gorana Miljkovića uz Rusmira Halilovića kao prve koje su birali taj zlatni tim. U toj ekipi bili su Đorđević i Ilić.

"Košarku mnogo volim. Evo, 42 godine kako sam u njoj kao trener, a pre toga sam malo i igrao. To je moj život. Tu sam se našao, vežu me divne uspomene za sve njih iz te generacije".

Na pitanje da li je Đorđević kao mlad igrač imao osobine koje su nagoveštavale da će biti trener, Miljković odgovara potvrdno.

"Ne zna se ko će kojim putem krenuti kada završi igračku karijeru. Ali, kada sam video da ulazi u trenerske vode, znao sam da će uspeti, da će biti izvanredan. Znate zašto? Zato što ga je krasila jedna osobina kao igrača - nikada ništa nije moralo da mu se kaže dva puta! Izuzetno je posvećen, daje sve od sebe i to se sada vidi", dodao je "Finac".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC