• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Poveli smo, pa pomislili "biće lako"

Autor mondo.rs

"Momci su možda i previše fokusirani", kaže selektor o trijumfu u osminu finala Eurobasketa.

Plan i za osminu finala je ostvaren.

Reprezentacija Srbije savladala je i Mađarsku i bez većih problema ušla u četvrtfinale Eurobasketa, u kojem će u sredu igrati protiv Italije.

Analizirajući utakmicu i nedeljni trijumf, selektor Aleksandar Đorđević najpre je pohvalio svoje izabranike, ali i rivala.

"Ponosan sam na to dokle smo došli, kako smo trenirali, kako smo radili. Pripremili smo se dobro za današnji meč. Imali smo za rivala Mađarsku, uradili su odličan posao. Čestitam njihovom selektoru Stojanu (Ivkoviću), kao i svim igračima. Bili su odlični na Eurobasketu".

U osvrtu na ceo meč, Đorđević je ukazao na pad u igri posle početnog vođstva 16:3 i ulaska igrača sa klupe.

"Počeli smo dobro, pa po starom običaju pomislili da će da bude lako. Nismo dali sve od sebe u tim trenucima. Fizički nisam srećan kako su igrači sa klupe reagovali i šta su doneli na teren, ali bez obzira na to, imali smo kontrolu i završili smo ono po šta smo došli".

Sledeći rival je Italija, koja je u osmini finala eliminisala Finsku.

"Imamo teškog, jakog protivnika, jednog od kandidata za medalju, što sam rekao odavno. Samo moramo da se odmorimo, da se naspavamo, da se fokusiramo i da se spremimo za četvrtfinale. Za to smo radili".



Na pitanje da li njegov tim posle tri teške, pa tri lake utakmice, ima snage za "veću brzinu", Đorđević je odgovorio uz osmeh: "Nadam se".

"To je potrebno. Igrači su fokusirani, možda i previše. Možda bi trebalo da uživaju. Mnogi su prvi put ovde, mnogi su u drugačijim ulogama. Mislim da imamo to što je potrebno. Samo da to stavimo na teren, da prestanemo sa rečima, intervjuima, pisanjima, obećanjima... Samo da izađemo na teren, iznesemo sve od sebe i to je to", poručio je selektor izabranicima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC