• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dario Šarić "odlepio" zbog pitanja o Srbiji

Autor mondo.rs

Razgovor s novinarima posle nove rane eliminacije Hrvatske sa velikih takmičenja tekao je manje-više mirno dok Šarić nije upitan da uporedi svoje nastupe u dve utakmice u kojima je tim izbačen, sa Srbijom i Rusijom.

 Dario Šarić "odlepio" zbog pitanja o Srbiji Izvor: MN PRESS

Koliko god je poricali da postoji, "atinska kletva" traje i troši treću deceniju.

Bila ona razlog hroničnih neuspeha košarkaške reprezentacije Hrvatske ili ne, o tome se govorilo i govori u zemlji naših suseda.

Ništa drugačije nije bilo ni posle eliminacije "kockastih" već u osmini finala Eurobasketa, na koji je tim selektora Aleksandra Petrovića otišao sa ambicijama o finalu i medalji, mada se često govorilo i o tome da je "vreme da se ostvari bolji plasman od Srbije".

"Srbija ima jednog NBA igrača, Jokića, dok mi imamo šestoricu", čak je u jednom trenutku rezonovao Petrović, ne sluteći da će njegov kolega Aleksandar Đorđević zabeležiti bolji plasman od njega i bez sedmorice standardnih, a ne samo bez Jokića.

Kada su im Rusi isporučili "stotku" u obruč u poslednjem meču osmine finala u "Sinan Erdem" domu, jedan od standardno najvatrenijih u izjavama, Dario Šarić, ušao je u otvorenu raspravu sa jednim od sportskih novinara iz Zagreba koji su pratili Eurobasket.

Šarić, koji je u poslednjoj utakmici na turniru šutirao 3/14 iz igre i stigao do 13 poena, pričao je dugo o tome kako ekipa nema kvalitet za visoke domete (bez obzira što je pre EP pričano u sasvim drugom tonu) i da je samo Bojan Bogdanović bio na nivou.

"Za to nema opravdanja", rekao je Šarić, a onda ga je potpuno poremetilo poređenje njegove igre u eliminaciji od Srbije sa Olimpijskih igara u Riju prošlog leta i Rusije sa Eurobasketa.

"To je tvoje mišljenje, ne mislim da isto. Odigrao sam korektnu utakmicu", poručio je Šarić novinaru, a onda prekinuo naredno pitanje rečima da ne želi više da odgovara.

Šarić je u porazu od Srbije na Igrama u Brazilu ubacio sedam poena za 30 minuta uz šut 3/7 za dva i 1/4 za jedan poen, a imao je i četiri skoka, asistenciju i tri izgubljene lopte.

Hrvatska reprezentacija 22 godine čeka na medalju, još od Evropskog prvenstva u Atini kada su igrači sišli sa pobedničkog postolja u trenucima dodele zlata selekciji Jugoslavije i intoniranja himne "Hej, Sloveni".

Ispostaviće se, s obzirom na to da je naredno veliko takmičenje tek 2019. u Kini, da se Hrvatska najmanje 24 godine neće vratiti na postolje, bez obzira što je u tom periodu svetu košarke podarila veliki broj sjajnih individualaca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC