• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale o borbi Orlova, pehovima, "nekim stvarima"...

Autor mondo.rs

Selektor Srbije nekoliko puta istakao ogromnu zahvalnost svojim izabranicima za sve kroz šta su prošli ovog leta.


Značaj medalje trajaće mnogo duže od trenutnog bola zbog poraza u finalu Eurobasketa.

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se domogne evropske titule u duelu protiv Slovenije, pa će Istanbul i Tursku napustiti sa srebrnim odličjem.

Trećim u poslednje tri godine!

Selektor Aleksandar Đorđević posle utakmice zvučao je mirno. U razgovoru za Radio televiziju Srbije obraćanje je počeo rečima...

"Srebro je srebro i ostaće zapamćeno kao srebro", nasmejao se Đorđević.

POVEZANE VIJESTI

"Hvala mom 'stafu' i svima koji su pomagali da leto provedemo zajedno. Momci su bili fantastični. Pre svega, hvala njima. Toliko želje i rada su uneli u sve ovo.... A, nije bilo lako. Bilo je mnogo stvari koje nam nisu išle na ruku, ali izabrali smo ovaj put, da se ne skrivamo, da idemo uzdignuta čela i hrabro. Na kraju krajeva, takmičari smo".

U komentaru finala, "Sale nacionale" dao je kratku analizu utakmice, pa govorio o neizbežnoj okolnosti ovog leta - problemu sa povredama.

"Odigrali smo finale na zavidnom nivou, bez obzira na to što smo u prvom poluvremenu dozvolili Slovencima da nam daju iz tranzicije više poena... Na poluvreme je trebalo da odemo sa manjom razlikom". 



Na brojne povrede uoči Eurobasketa i nakon ogromnog broja otkaza, "orlovi" su i na Eurobasketu ušli u finale sa dvojicom povređenih - Stefanom Jovićem i Branko Lazićem.

"Stefan Jović je hteo, herojski je primio blokadu i dok ga je to držalo mogao je, čim je počeo da hramlje više nije bilo moguće da igra. I zbog toga mi je krivo, posle toliko nekih stvari, da čak ni to finale ne odigramo kompletni. Lazić bi bio idealan za ovakvu utakmicu.  Sad, šta bi bilo kad bi bilo...".



Doček košarkaša Srbije biće organizovan u ponedeljak ispred Gradske skupštine Beograda u 19 časova, uz direktan prenos na Javnom servisu.

Na tom mestu, Đorđević je istakao:

"Pitali su me za osam igrača koji nisu tu, a ja sam odgovarao da sam došao ovde sa 12 najboljih. Dajem im svu počast, poštovanje, zahvalnost..."

Iako nije hteo da traži alibi, Sale se u "rukavicama" nakratko dotakao i onoga što je bilo očigledno - prilično diskutabilnog rada sudija.

"Neke stvari koje su se desile u poslednjih par minuta... One ne bi smele da se dese na ovom šampionatu i na ovom nivou, jer je ovo finale ali su se desile. Ipak, nemamo prava da tu tražimo izgovor. Čestitam Sloveniji. Dragič je 'obojio' prvenstvo, Dončić ide njegovim stopama i Prepelič je ovu utakmicu odigrao fenomenalno...".

Selektor je zahvalio i navijačima...

"Veliko hvala svima koji su bili. Osetili smo podršku i mnogo nam znači što su tu i što ih je svakim danom bilo sve više. Hvala svima vama što ste nas pratili i bili strpljivi...", zastao je Đorđević, pa se nasmejao i dodao: "bilo je i Slovenaca".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC