• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdan Tanjević prelomio: Završio sam karijeru!

Autor mondo.ba

Legendarni trener izjavio da mu je nastup sa Crnom Gorom na Eurobasketu bio posljednji trenerski posao i da je završio karijeru.

 Bogdan Tanjević završio trenersku karijeru Izvor: MN PRESS

Bogdan Tanjević je nekoliko puta najavljivao kraj svoje trenerske karijere, pa se vraćao, ali u intervjuu za "Dnevni avaz“ slavni jugoslovenski trener rekao je da se definitivno povlači.


"Gotovo je. Više puta sam vam punio stranice izjavama da prekidam karijeru pa sam se vraćao, ali sada mogu potvrditi da u košarci više neću raditi kao trener, nećete me više gledati kako kližem uz teren“, podvukao je Tanjević.

U svojoj karijeri osvojio je titulu klupskog prvaka Evrope sa sarajevskom Bosnom, osvojio Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom Italije, bio vicešampion svijeta sa Turskom, a posljednji angažman bio mu je sa reprezentacijom Crne Gore na Eurobasketu.

Tanjević kaže da će ostati u košarci, ali u nekoj novoj ulozi, daleko od terena i klupe.

"Trenutno guštam u kući u Trstu nakon velikih napora i uzbuđenja na Evropskom prvenstvu.  Kad govorim o Eurobasketu, moram naglasiti da je Slovenija pobjedom nad Španijom napravila najveće iznenađenje u posljednjih 20 godina na prvenstvima. Slovenci su sa 20 razlike razbili ekipu koja bi bez problema ostvarila četrdesetak pobjeda u NBA ligi. Posao koji je napravio selektor Slovenije igor Kokoškov mogao bih porediti sa mojim učinkom iz 1999. godine, kada sam sa Italijom posao prvak Evrope. Tada smo u polufinalu izbacili Jugoslaviju, što je takođe bila senzacija. Uoči finala sa Španijom nisam imao ni sastanak ni trening sa ekipom. Jednostavno sam znao da ćemo biti prvaci čim smo u polufinalu pobijedili jakog rivala“, rekao je Tanjević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC