• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi": Da izvučemo pouke, kad-tad biće i zlato!

Autor mondo.rs

Košarkaša reprezentacija Srbije doputovala u Beograd i pred izlazak na "balkon" gradske Skupštine održala konferenciju za medije.

Reprezentativci Srbije u košarci, "srebrni" sa minulog Evropskog prvenstva, vratili su se iz Istanbula u Beograd i odmah izašli pred novinare.

Aleksandar Đorđević je pravo iz aviona poveo "orlove" na konferenciju za medije, na kojoj su pored njega govorili Milan Mačvan, Bogdan Bogdanović i predsednik KSS, Predrag Danilović.


"Ponosan sam što sam predsednik grupi izvrsnih ljudi i košarkaša. Mislim da su oni to i osetili. Želeo bih da im se zahvalim i pokažem duboki naklon zbog načina na koji su igrali, borili se i predstavljali svoju zemlju. Ovo što su uradili je ogroman uspeh. Naravno da u finalu svi žele pobedu, ali smatram da je i srebro neverovatna stvar", poručio je Danilović.

Posle predsednika KSS govorio je zamenik kapitena, Bogdan Bogdanović:

"Kada se slegnu utisci, zadovoljni smo medaljom, ali iz sportskog ugla, nije lepo kada se završi porazom. Čestitao bih saigračima na igrama i mislim da smo pružili maksimum, što je najbitnije".

Sjajni bek našeg tima ne zadovoljava se drugim mestom, pa je već najavio osvajanje evropskog zlata.

"U porazu se najbolje uči, tako da ćemo sigurno sagledati sve kada prođe određeno vreme. Teško je slaviti poraz, iako smo sigurno napravili dobar rezultat... Uzećemo mi i to zlato", uveren je Bogdanović.

Osvajač Evrolige sa Fenerbahčeom, a u narednoj sezoni član Sakramento Kingsa upitan je da li žali zbog neke od odluka koje je doneo tokom finalnog meča protiv Slovenije.

"Ne žalim", kratko i jasno je odgovorio.

Kapiten Milan Mačvan zahvalio se svima na podršci i, takođe, najavio da će Srbija kad-tad doći i do devete zlatne medalje na Eurobasketu.

"Hvala svima koji su nas podržavali od početka priprema. Iza nas je veliki turnir, odigrali smo odlično i zasluženo došli do finala. Na kraju nismo imali snage da napravimo još taj jedan korak i osvojimo zlato... Vidimo se opet kada budu krenule kvalifikacije za Svetsko prvenstvo... Sigurno će ovaj poraz u finalu poslužiti kao veliko iskustvo mlađim igračima za neka buduća finala. Verujem da ćemo uzeti i to zlato".


Očekivano, najopširniji za mikrofonom bio je selektor Aleksandar Đorđević:

"Hvala na podršci, hvala što ste nas dočekali na izuzetan način. Mi to znamo da cenimo. Veliki naklon celom timu, zaslužili su sve pohvale i čestitke, mogu da budu ponosni na sve što su izdržali i uradili tokom ova dva meseca. Bile su teške pripreme, pratile su nas nesreće zbog povreda, čak i u toj poslednjoj utakmici. Kada Sale Danilović, košarkaška legenda, kaže 'naklon svima', to dovoljno govori za sebe...", istakao je selektor i dodao:

"Posle polufinala doživeli smo neverovatno emotivno pražnjenje. Falio nam je jedan slobodan dan da vratimo ekipu, koji su Slovenci imali jer su igrali dan pre nas protiv Španije. Falilo nam je i da budemo svi zdravi za finale. Kao što znate, igrali smo bez Lazića i veći deo te utakmice bez Jovića. Nisu to izgovori, već mala žal jer nismo bili 'ful' kao kada smo došli na takmičenje. Za svako divljenje i pohvalu je to što su igrači igrali do poslednjeg atoma snage".

Osvrnuo se Đorđević i na suđenje, koje je po opšitim ocenama bilo daleko ispod nivoa takmičenja kao što je Evropsko prvenstvo.

"Suđenje nije samo sa naše strane ocenjeno kao neadekvatno za ovako visok i kvalitetan nivo takmičenja. Mislim da sudije nisu bile spremne za tako nešto. To je moje subjektivno mišljenje, koje i ne mora da bude tačno", rekao je Đorđević.

Svečani doček za naše košarkaše održaće se u 19 časova ispred Skupštine grada Beograda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC