• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košmar Kevina Durenta: Ne spava, ne jede i ljut je

Autor mondo.rs

Uoči nove sezone, NBA superstar sam je sebi napravio haos od života.

Godinu dana od prelaska decenije i selidbe Kevina Durenta iz Oklahome u Golden Stejt, "Kej-Di" je ponovo u prvom planu.

Sada sa šampionskim prstenom na ruci, Durent je sam sebi otežao kompletno leto, uplićući se u nešto za šta nije bilo potrebe. A, to je shvatio prekasno.

Pauzu između sezona "Kej-Di" je iskoristio da se aktivnije nego dosad posveti svom Twitter nalogu i da više komunicira sa svojim pratiocima. Objašnjavajući im da je isti kao većina, "običan momak", je krajem jula je branio svoje bezrazložne i oštre poruke upućene proizvođaču opreme koji pravi patike Stefa Karija - njegovog najvažnijeg saigrača.

Sredinom septembra, Durent i Twitter ponovo su pokrenuli vrtlog grešaka. Jedan navijač je iz dosade inicirao raspravu koja je izazvala pažnju cele Amerike. Pitao je superstara jednostavno pitanje - da li je otišao u Golden Stejt samo da bi uzeo prsten.

Odgovor je, iznenađujuće, stigao ekspresno sa Durentovog naloga - napisan u trećem licu:

"Nije voleo organizaciju, niti da igra za Bilija Donovana. Ekipa nije bila dobra. Bili su samo on i Rasel (Vestbruk). Zamislite njega i Rasela van tog tima i vidite gde bi oni bili. Kej-Di ne može da dobije sa tim 'mačkama'".

Ti tvitovi brzo su nestali, ali su ih mnogi i pre toga uslikali i sačuvali u svojim arhivama. Durent se nekoliko dana kasnije javno pokajao, rečima: "Žalim što sam koristio ime svog bivšeg trenera i bivše organizacije za koju sam igrao. To je bilo detinjasto. To je bilo idiotski, sve te reči... Izvinjavam se zbog toga".

"Nisam spavao dva dana, dve noći, nisam jeo... Osećam se toliko j*beno nervozno i ljut sam na sebe što sam upleo neke ljude u sve to", još iskrenije je potom priznao košarkaš.



Nakon što su igrači Oklahome (Enes Kanter) odmah "skočili" na taj ničim izazvani Durentov napad, kritike na račun jednog od najboljih košarkaša današnjice ponovo su izbile u prvi plan.

Američki novinari podsetili su da je i prošle godine bio u haosu, dok su se nizale oštre kritike njegove selidbe u ekipu koju je umalo sa Oklahomom izbacio iz prethodnog plej-ofa (3:1).

"Durent se ne usteže da podseća ljude kako je izmučen bio prošle godine, posle odluke da napusti Tandere, kao i koliko su ga povredile reakcije na to", piše kolumnista Kris Meniks.

"U razgovoru za 'Modern luksuri", Durent je opisao tu reakciju Twittera na njegov prelazak u Golden Stejt kao nešto što je 'teže nego što je mogao da podnese' Njegov menadžer, Rič Klejman, podsetio je na 'pucanje' u hotelu u Kini, kada je Durent pozvao telefonom i pitao Klejmana 'Zašto si mi dopustio da ovo napravim od svog života?!", dodao je američki autor.

Godinu kasnije, to što se brzo adaptirao na novi tim i osvojio prsten ipak nije pomoglo Durentu da izbegne još jedno košmarno leto. Jer je sam tako hteo.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC