• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda o ratu Evrolige i FIBA: Ne znaju gde ovo ide

Autor mondo.rs

Čuveni srpski stručnjak otvoreno o sukobu koji izaziva ogromne potrese.

 Dušan Ivković o sukobi Evroliga FIBA Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Iskru sukoba zapalila je Evroliga, predloživiši kalendar takmičenja koji isključuje "prozore" za utakmice reprezentacija tokom sezone.

Odgovor FIBA bio je brz i oštar i glasio je: "Adaptirajte se vi, kojima reprezentacije nisu bitne". Taj stav potom je podržalo i šest saveza, koji su već najavili da će pozivati u reprezentaciju i igrače iz Evrolige, koja će se igrati i tokom tih "prozora".

Svoj stav o svemu tome dao je i Dušan "Duda" Ivković, legendarni srpski trener koji je ove sedmice otišao u zvaničnu trenersku penziju.

"U teškoj smo situaciji, a vrhunac teškoća nastupiće u novembru, sa utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. U toku je rat FIBA i Evrolige, a žrtva je košarka. Verujem da ćemo doći do tako niske tačke da neće biti alternative sastanku dve strane. Pričao sam i sa jednima i sa drugima i u ovom trenutku ne deluje mi da su spremni i da ne shvataju gde košarka ide", rekao je Ivković u Atini, a preneo "Eurohoops".

Ivković je član tehničke komisije FIBA, ali mu je Evroliga pokazala privrženost ukazavši mu ogromnu čast u Pireju, gde ga je proglasila prvim trenerom "Legendom Evrolige".

"Ponavljam isto, da je evropska košarka u krizi bez obzira na poslednju Evroligu i na Eurobasket i bez obzira na tako veliki broj dobrih igrača. Bili bismo srećni kao treneri da imamo igrače koji su otišli u NBA ligu, jer bi imali definisanu ulogu u ligi... Ne smemo da dopustimo da gubimo klince, s obzirom na situaciju u evropskoj košarci i na rast 'seleri kepa'. Uskoro ćemo imati igrače koji će odlaziti u razvojnu ligu. Član sam tehničke komisije FIBA i razgovarali smo o promenama u ženskoj košarci. Verujem da imamo iste probleme i u muškoj. Evropa ne sme da priušti sebi ovu situaciju", dodao je višestruki šampion Evrope.

Slavni stručnjak veruje da će dogovor, ipak, biti ostvaren.

"Optimista sam, čak iako će situacija za evropsku košarku biti teža nego ikad zbog toliko zakazanih utakmica, zbog činjenice da NBA igrači neće učestvovati u kvalifikacijama i zbog toga što je evroligaši i njihovi igrači biti usred svega toga. Nadam se da će košarka naći način. Uvek verujem da košarka ima najbolje radnike, ali ovo je ključni momenat u istoriji evropske košarke".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC