• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojanovski i Trajkovski srušili Partizan

Autor mondo.rs

Crno-beli poraženi u neizvesnom meču u Skoplju u prvom kolu ABA lige u sezoni 2017/2018

 Stojanovski i Trajkovski srušili Partizan Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana otvorili su novu sezonu ABA lige porazom.

Crno-beli su poraženi na gostovanju u Skoplju od ekipe MZT rezultatom 92:89 (26:25, 16:23, 21:19, 29:22).

Nedovoljno uigrani tim Miroslava Nikolića uprkos vođstvu, koje je dva puta na meču iznosilo i 10 poena prednosti, poklekao je u neizvesnoj završnici.

Uporni i raspoloženi MZT, predvođen tandemom "ski-ski", Damjan Stojanovski – Bojan Trajkovski, uspeo je u poslednjoj četvrtini da napravi razliku u korist svog tima.

Njih dvojica postigla su 20 poena (po 10 svaki) od ukupno 29 pogodaka celog tima i sedam trojki od 10, koliko je zabeležio MZT.

Blok
Izvor: ABA/Youtube

Partizan ovu sezone u prva dva kola gostuje u Skoplju i u Baru ekipi Mornara, dok je prošle sezone krenuo iz Bara, a zatim putovao na megdan ekipi MZT

Domaćini su u 33. minutu preuzeli vođstvo (73:70) i uprkos dramatičnom finišu, nisu ga ispustili. Partizan je pokušao da napravi preokret, u dva navrata stigao na korak, ali je MZT odbio uspešno ta dva napada. Crno-beli su dva minuta pre kraja, košem Novice Veličkovića na asistenciju Najdžela Vilijamsa Gosa prišli na 80:81, a onda 25 sekundi pre kraja i Patrik Miler produžio je nadu Partizana, kada je pogodio "2+1" (85:87). Ipak, nisu imali umeća i snage za preokret.

U redovima Partizana najefikasniji je bio Novica Veličković sa 16 poena i šest skokova, dok su Miler, Vilijams Gos i Mihajlo Andrić upisali po 12 pogodaka.

U ekipi MZT Stojanovski je meč završio sa 25 poena, pet skokova i četiri asistencije, a Trajkovski sa "dabl-dabl" učinkom od 20 poena i 14 skokova. Bitnu rolu odigrao je i Amerikanac Erik Garsija, koji je doprineo trijumfu sa 17 poena i devet asistencija.

Part
Izvor: ABA/Youtube

Trener crno-belih Miroslav Nikolić imao je šta da zameri svojoj ekipi.

"Partizan još nije uigran. Igrali smo dosta bolje nego obično, i ravnopravno su se nosili, s obzirom na to koliko su malo zajedno. MZT je zasluženo dobio ovaj meč. Oni su iskusan tim i sa glupostima koje smo pravili drugačije nisu ni mogli. Mi smo kontrolisali jedno poluvreme, a pravili smo gluposti i u napadu i odbrani. Vilijams Gos i Miler su solirali, nisu razigravali tim i usledio je poraz. Pokušaćemo da nalaiziramo ovaj meč, kako bismo videli gde smo grešili i pokušali da ispravimo to pred naredno gostovanje koje nam sledi", rekao je trener Partizana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC