• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova Zvezda, stara dominacija

Autor mondo.rs

Crveno-beli ubedljivi na startu ABA lige. Sjajne partije Lesora i Ročestija.

 Nova Zvezda, stara dominacija Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde mts silovito su krenuli u odbranu trofeja ABA lige. U prvom kolu, u dvorani Aleksandar Nikolić, savladan je Mornar - 88:77 (19:12, 28:18, 23:20, 18:27).

Prednost domaćina od sredine druge deonice konstantno je bila dvocifrena, a najviše je iznosila 22 poena. Tek u finišu, gosti su uspeli da priđu na prihvatljivih "minus 11".

Daleko od toga da je ovo bila blistava igra crveno-belih, ali imajući u vidu da je tek prva zvanična utakmica novog tima, predvođenog novim trenerom, navijači mogu biti zadovoljni.

Dušan Alimpijević je pokazao da će insistirati na čvrstoj odbrani, kojom je njegov tim i napravio razliku u drugoj deonici ove utakmice, a potom i odbijao sve pokušaje rivala da uhvati priključak. Osim kada je koncentracija malo popustila u samom finišu...

Publici su se na sjajan način predstavili Matijas Lesor i Tejlor Ročesti, a pratio ih je Milko Bjelica. Možda se više očekivalo od Džejmsa Feldina, koji je zakazao u ofanzivi, dok Pero Antić uprkos skandiranju sa tribina nije ulazio u igru.


Lesor je meč završio sa 18 poena i sjajnih 7/7 za dva, a Ročesti sa 15 poena i šest asistencija. Bjelica je ubacio 13 poena, Radičević i Dangubić po sedam, Jovanović pet, Kešelj četiri...

Goste je predvodio Brendis Rejli-Ros sa 21, Nidam je ubacio 14, Šeperd 12...

PRVA ČETVRTINA (19:12):

Gosti iz Bara su poveli, ali je onda Matijas Lesor vezao pet poena, od čega četiri "zakucavanjima".

zakucavanja
Izvor: YouTube


Francuz je bio najefikasniji u prvoj deonici sa sedam poena, a po četiri postigli su Nikola Jovanović i Tejlor Ročesti. Goste predvodi Karvier Šepard sa šest poena.

Zvezdini igrači demonstrirali su odličnu odbranu i dozvolili rivali svega 12 poena u prvoj četvrtini.

DRUGA ČETVRTINA (28:18):

Raste prednost crveno-belih. Serijom 8:0 sredinom druge četvrtine, domaćin je počeo ozbiljno da se odlepljuje, a najviše zahvaljujući pogođenim trojkama. Od 0/3 za tri poena, košarkaši Zvezde došli su do 5/8, za razliku od protivnikovih 5/16.

Ulogu najefikasnijeg u domaćem timu preuzeo je Ročesti, koji je upisao 11 poena, jedan više od Bjelice (2/2 za tri), a dva više od Lesora (4/4 za dva).

Najveću minutažu u Zvezdi tokom prvog poluvremena imali su Feldin, Bjelica i Dangubić, a jedino Antić i Davidovac nisu ulazili u igru, dok su Branko Lazić i Ognjen Dobrić van tima za ovu utakmicu.

Goste predvodi Šepard sa 10 poena, ali nema raspoloženog saigrača koji bi ga pratio.

TREĆA ČETVRTINA (23:20)

Ne staju košarkaši Crvene zvezde mts! Najveća prednost iznosila je 21 poen, a treća deonica završena je "plus 20" u korist domaćeg tima. Zanimljivo je da se još čekaju prvi poeni Džejmsa Feldina u crveno-belom dresu, iako je na terenu proveo skoro 20 minuta.

Gosti su brzo po povratku sa velikog odmora ispunili bonus, što je usporilo igru, ali i omogućilo domaćinu lake poene...

ČETVRTA ČETVRTINA (18:27):

Serijom 8:0 na početku poslednje deonice, Mornar je prišao na "-12", ali ih je goste presekao prvi koš Džejmsa Feldina u crveno-belom dresu. Usledila je zatim serija domaćina 9:2 i povratak na velikih 20 poena razlike. Sjajnu igru tokom utakmice u četvrtoj četvrtini novim poenima dopunio je Matijas Lesor.

U finišu utakmice crveno-beli su "povukli ručnu", što su gosti iskoristili da ublaže poraz.

ABA LIGA, 1. kolo:

Budućnost - Zadar 87:85
Cedevita - FMP 74:67
MZT Skoplje - Partizan 92:89
Mega - Cibona 95:88
Crvena zvezda - Mornar 88:77

u ponedeljak:

Olimpija - Igokea 21.00

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC