• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KS BiH bez rukovodstva!

Autor mondo.ba

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine ostao je praktično bez kompletnog rukovodstva!

Nakon što su ostavke u maju podnijeli predsjednik Upravnog odbora Aleksandar Fulurija, a nešto ranije i generalni sekretar Saveza Dubravko Barbarić, KS BiH nema najuže čelnike, a od nedavno i ključne ljude UO Seju Bukvu, Mirsada Đonlagića i Mevludina Delibašića, piše "Dnevni avaz".

"Još u julu prošle godine napisao sam ostavku, ali sam je, na pritisak i zahtjev svoje baze (Kantonalni savez Tuzla), prolongirao i maksimalno se posvetio aktivnostima da spasimo Savez. Ostavku sam aktivirao prošlog mjeseca. Jednostavno, ne vidim izlaz iz ove situavcije niti šansu da se stvari poboljšaju. Država je digla ruke, niko ne želi pomoći. Bez toga, nema smisla dalje raditi", rekao je Đonlagić za sarajevski list.

Odlazak je potvrdio i Delibašić, inače predsjednik Kaknja.

"Mnogo je razloga zbog kojih sam podnio ostavku, svašta se nakupilo. Obavijestio sam svoj matični regionalni savez (Zenica) da do sjednice Skupštine KS BiH 24. novembra pronađe zamjenu", istakao je Delibašić.

Savez će takođe napustiti i aktuelni potpredsjednik KS BiH Sejo Bukva.

"Podnio sam ostavku na sjednici Upravnog odbora Kantonalnog saveza Sarajevo, od kojeg očekujem da delegira novog člana rukovodstva KS BiH", izjavio je Bukva.

Savez ima mnogobrojne probleme, od finansijskih do činjenice da je Savez pod istragom Tužilaštva BiH odnosno poreskih organa, koji su u svojim izvještajima naveli milionski dug, kao i kršenje zakona i statuta KS BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC