• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost leči ranu iz Litvanije

Autor mondo.rs

Crvena zvezda će u derbiju 4. kola pokušati da savlada Podgoričane i ostane neporažena u regionalnom takmičenju.

 ABA liga Crvena zvezda Budućnost Podgorica Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda - Budućnost sastaju se u nedelju prvi put posle aprilske "majstorice" polufinala plej-ofa, sticajem okolnosti ponovo u dvorani FMP u Železniku.

Šampion i lider ABA lige u petak uveče je u neizvesnoj završnici poražen od Žalgirisa na startu Evrolige (78:76). Crveno-bela ekspedicija vratila se kući u subotu u ranim popodnevnim satima, a uveče će odraditi jedini trening pred važan meč sa izabranicima Aleksandra Džikića, koji stižu sa skorom 2-1, ali i na krilima pobede nad Ređo Emilijom u Evrokupu.

"Koliko god da je naporno, za nas je u ovom trenutku olakšavajuća okolnost to što nemamo vremena da se udubljujemo u prethodnu utakmicu. Internu analizu smo već napravili, ali najvažnije je da se oporavimo za Budućnost, jer je taj meč prioritet i već smo počeli da se spremamo za nedelju", poručio je trener Dušan Alimpijević.

Budućnost je nazvao "ozbiljnim klubom", čija ekipa sada ima oslonac u domaćim igračima, ali je zadržala prepoznatljiv stil.

"Mi jednostavno nemamo pravo da ne budemo spremni za tu utakmicu, jer smo u više navrata naglašavali šta je prioritet, a to je ABA liga", dodao je Alimpijević.

Zanimljivo je da su se on i Džikić kao treneri nadmudrivali u polufinalu plej-ofa srpske Superlige, početkom juna, ali su tada sedeli na klupama FMP i Partizana.

Pero Antić, koji je uz Milka Bjelicu mogao da bude junak nesuđenog trijumfa u Litvaniji, previše je iskusan da bi dopustio da ga uzdrma jedan poraz, bez obzira na okolnosti.

"Imamo naše ciljeve, oni su postavljeni. Nažalost, nismo pobedili Žalgiris, ali nam je i ta utakmica pokazatelj da možemo da igramo Evroligu i da se borimo sa svima. Idemo dalje, da rastemo iz dana u dan, iz treninga u trening, iz meča u meč. Bićemo sve bolji. Sada nam dolazi Budućnost, ozbiljan rival u ABA ligi. Želimo da pobedimo", rekao je krilni centar.

Direktan prenos utakmice je na TV Arena sport 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC