• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mega propuštala šanse, Olimpija kažnjavala

Autor mondo.rs

Pobeda Ljubljančana u Sremskoj Mitrovici. Povratnik Lorbek šutirao trojke 5/5.

Tri srpska tima dočekaće peto kolo ABA lige sa skorom 2-2.

Za razliku od Partizana i FMP-a, koji su "poravnali" skor pobedama u Zadru i Baru, Mega Bemaks je ove nedelje propustila priliku da se "popne" na 3-1.

MEGA BEMAKS - OLIMPIJA 77:86

Izabranici Dejana Milojevića odigrali su egal meč u Sremskoj Mitrovici protiv slovenačkog šampiona i poklekli tek na kraju. Uglavnom zbog svojih promašaja.

Šef struke Mege "budio" je ekipu na tajm-autima, a ona nije koristila prilike da u finišu preuzme vođstvo koje su Slovenci čuvali kroz drugo poluvreme.

Olimpija je na početku pretposlednjeg minuta imala mirnu poziciju, vođstvo 81:76 i loptu, ali je najbolji igrač utakmice, Džordan Morgan stvorio domaćinu poslednju šansu da održi glavu "iznad vode".

"Dabl-dabl" mašina ekipe Gašpera Okorna (večeras 20 poena i 10 skokova) izgubio je loptu, napravio nesportski faul na Aleksandru Laziću, koji je potom pogodio samo jedno slobodno bacanje protiv svog bivšeg kluba. Pri rezultatu 77:81, Čančar je šutirao trojku da "otvori" završnicu, ali je promašio.

Iako ni tu nije bio kraj, sledeći napad je ugasio svaku nadu da će Mega da se vrati. Dilan Enis je brzo uzeo loptu Olimpiji, krenuo na početku 40. minuta u brzi prodor i napravio korake.

Povratnik u redove Ljubljančana, nekadašnji reprezentativac Slovenije Domen Lorbek, kaznio je Megu za sve promašaje svojom petom trojkom iz isto toliko pokušaja i potvrdio "brejk" ekipe iz Ljubljane.

Najefikasniji među domaćima bio je plejmejker Nikola Rebić, sa 18 poena.

Mega Olimpija
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.



MEGA: Rebić 18, Marjanović 4, Čančar 11, Čarapić, Bitadze 12 (14 sk), Jovičić, Lazić 13 (7 sk), Koprivica, Samardžiski, Enis 14, Fundić 5 (6 sk), Kapetanović.

BUDUĆNOST: Kastrati, Radulović 2, Oliver 12 (8 sk), Špan 3, Bubnić 9, Badžim 3, Morgan 20 (10 sk), Lorbek 15 (5/5 za tri), Betl 8, Juriček, Hrovat 14 (7 sk).

Rezultati 4. kola:

Mega - Olimpija 77:86
Crvena zvezda - Budućnost (19.00)

odigrano u subotu

Zadar - Partizan 97:104
Mornar - FMP 73:81
Cibona - Cedevita 100:94

ponedeljak

Igokea - MZT (21.00)

Tabela: Zvezda 3-0, Igokea 2-1, Budućnost 2-1, FMP 2-2, Cedevita 2-2, Mega 2-2, Partizan 2-2, Cibona 2-2, Olimpija 2-2, MZT 1-2, Zadar 1-3, Mornar 1-3

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC