• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajić nakon poraza od MZT: Ja sam kriv!

Autor mondo.ba

Trener Igokee preuzeo odgovornost za poraz od tima iz Skoplja. Smatram da nemamo ni blizu tim da se borimo za vrh, nego za opstanak. Već smo razmišljali kako ćemo danas pobijediti 20 razlike i biti prvi. Kad razmišljaš tako, desi se ovo"

 Dragan Bajić Igokea MZT 99:108 Ja sam kriv za poraz Izvor: MONDO/Samir Cacan

U posljednjem meču četvrtog kola Igokea je pred svojim navijačima u Laktašima doživjela poraz od MZT-a 99:108.

Trener Bajić upozoravao je na ovakav scenario, nakon što je duel sa makedonskim timom dočekan u popriličnoj euforiji nakon dva pomalo iznenađujuća trijumfa protiv Budućnosti i Cedevite.

"Čestitam MZT na zasluženoj pobjedi. Nijednim segmentom igre nismo zaslužili da dobijemo utakmicu. Govorio sam igračima šta će se desiti ako u svojim glavama budu mislili da će lako pobijediti. Tako je i bilo. Ušli su jako mekano, u par momenata uspjeli smo se u drugom poluvremenu vratiti i okrenuti utakmicu u svoju korist, ali presudio je ofanzivni skok. Kada smo se branili, hvatali su tri-četiri puta loptu i to je bilo presudno", rekao je Bajić.

Gostujući strateg Aleksandar Todorov pomalo je iznenadio Bajića niskom postavom.

"Kolega Todorov je u nastavku igrao sa pet 'niskih' igrača. Pokušavao sam da odgovorim na 'mis meč' situaciju, da Vašington igra sa Trajkovskim što bi trebalo da urodi plodom, ali nismo uspjeli transportovati loptu. Izgubili smo 'mis meč' i na Rajtu. Kada sve uzmemo u obzir, smatram da sam ja najveći krivac za ovaj poraz. Nisam uspio da pripremim ekipu za ovu utakmicu. Znao sam da će biti teško i da nećemo lako dobiti, jer nikoga ne možemo lako dobiti ako svih 10 ili 12 igrača na daju svoj maksimum", preuzeo je Bajić odgovornost za večerašnji neuspjeh.

Dezmond Vašington je u dva navrata šutirao trojku na "plus 1". Da li je to bio plan "klupe"?

"Htio sam da igram taj pik. Trajkovski je dosta spor i trebali smo to više koristiti za prodor, kako je Vašington par puta i uradio, ali nije prošao. Bila je to loša procjena i za to sam ja kriv", iskren je Bajić.

Igokea je u prvom poluvremenu primila čak 63 poena.

"Nisam to doživio kao trener, ali ne pamtim kad je jedna ekipa bila tako šuterski raspoložena kao MZT večeras. Dali su nam 13 trojki uz 50 odsto šuta. Kada nekog tako krene šut, teško je doći do pobjede", dodao je.

RADIVOJEVIĆ

Vuk Radivojević postigao je samo dva poena večeras. "Čestitam MZT-u na zasluženoj pobjedi. Pričali smo nakon dvije pobjede da su nas svi dizali, da smo favoriti, ali to ne smije da se dešava. Bila je euforija. Nismo bili tim kao na prethodne dvije utakmice i to se odrazilo od samog starta. MZT je nakon poraza u prošlom kolu došao ovdje i znao je šta hoće i pogađali su dosta šuteva, ali i mi smo im dozvolili da igraju. Smjenjivali smo se u vođstvu, vraćali se u utakmicu, radili smo gluposti na četiri-pet razlike za nas, svaki put su odbili naš nalet i na kraju uspjeli da zasluženo slave. Ostaje nam da radimo i shvatimo da nismo tako veliki. Moramo da radimo, treniramo i svaku utakmicu igramo 100 odsto. To je jedini pravi put", rekao je Radivojević.

On se okrenuo narednim susretima i poručio da će poraz od tima iz Skoplja možda i dobro doći njegovom timu.

"Ovo nam je dobar šamar za budućnost. Ne možemo ući u utakmicu ovako mekano, sa dosta laganih poena i otvorenih šuteva. Kod preuzimanja nismo imali koncentraciju, tako da ćemo imati dosta toga da analiziramo."


Još jednom se osvrnuo na "hajp" koji je zavladao nakon dvije pobjede u prva tri kola.

"Od četvrtka do nedjelje od ekipe za opstanak svrstani smo među kandidate za plej of. Smatram da nemamo ni blizu tim da se borimo za vrh, nego za opstanak. Već smo razmišljali kako ćemo danas pobijediti 20 razlike i biti prvi. Kad razmišljaš tako, desi se ovo", svjestan je euforije koja je vladala među "igosima".

Igokeu u narednom kolu očekuje još jedan težak meč. Rival je Partizan.

"Bez obzira ko šta priča, Partizan je kvalitetan protivnik. Možda do sada nisu igrali kako treba, ali su već u Zadru pokazali kvalitet. Imaju dva Amerikanca koji su dobri, plus Marinkovića ,Andrića, Veličkovića... I ostali se dopunjavaju. Odigrali su jako dobru utakmicu u Zadru i mislim da će rasti iz kola u kolo. Dodatni kvalitet dobili su u Samjuelusu", zaključio je trener Igokee Dragan Bajić.

.
Izvor: YouTube/ABA j.t.d.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Saki

Aj MZT

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC