• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanović: Ovako Budućnost treba da izgleda

Autor mondo.rs

Mladi plejmejker je najbolji strelac i najkorisniji igrač Podgoričana u Evrokupu, gde su prvi put u istoriji startovali skorom 2-0.

 Ivanović: Ovako Budućnost treba da izgleda Izvor: MN PRESS

Nikola Ivanović sa 23 godine je takoreći veteran Evrokupa, pošto sa ekipom Budućnosti igra petu sezonu u tom takmičenju. Bio bi još iskusniji na tom polju da prethodne dve sezone nije igrao za Megu i AEK.

Podgoričani su za sada pobedili Ređo Emiliju na svom terenu i Hapoel u gostima, pa su zajedno sa Bajernom lideri grupe. Oni nikada pre nisu počeli Evrokup skorom 2-0, a jedan od najzaslužnijih za to je upravo Ivanović, koji postiže 17 poena po utakmici uz 55 odsto preciznosti u šutu za tri poena.

"Budućnost je prethodnih sezona imala loše rezultate u Evrokupu i generalno je ostavila loš utisak. Zato je za nas pitanje ponosa da ovog puta budemo bolji. Osećamo se dobro, pogotovo posle gostovanja u Jerusalimu, gde je malo timova uspelo da ostvari pobedu", rekao je Ivanović u intervjuu za sajt Evrokupa.

"Plavi" igraju odlično i u ABA ligi, gde su sa skorom 4-1 usamljeni na čelu tabele. Savladan je i branilac titule, Crvena zvezda.

"Poslednjih 10-15 dana je bilo fantastično za nas i verovatno su očekivanja od sezone narasla zbog svih tih pobeda. Mislim da ne smemo da se zadovoljimo postignutim, nego da ovaj osećaj pretvorimo u posebnu energiju, koja će nam pomoći da nastavimo u istom ritmu. Budućnost i u narednim mesecima treba da izgleda kao u prethodne dve nedelje".

Budućnost je 2016. ispala u prvoj fazi Evrokupa, izgubivši svih osam mečeva u grupi. Do prošle nedelje imala je seriju od 15 poraza na evropskim gostovanjima, koja je trajala skoro tri godine.

"Prošla sezona je bila veliko razočaranje. U Podgorici ne može da prođe neopaženo ako imate skor 0-8 u Evrokupu, o tome se priča i mesecima posle. Mnogi u gradu misle da ABA liga treba da bude naš prioritet, ali za mene je Evrokup veliki izazov, jer je reč o takmičenju koje je po kvalitetu odmah ispod Evrolige".

Iza uspeha Budućnosti nesumnjivo stoji trener Aleksandar Džikić, koji je letos stigao u Podgoricu posle neslavnog rastanka sa Partizanom.

"Ono što najviše cenim je što ima velika očekivanja od svih, a istovremeno i mnogo strpljenja za svakog igrača. Želi da iz svakoga izvuče maksimum i radi to na fer način, što mislim da ga je krasilo tokom cele karijere".

Novi veliki test za "plave" uslediće u sredu, kada će biti domaćini Galatasaraju, koji dolazi posle poraza od Bajerna na svom terenu - 69:86.

"Kao i svaki veliki tim, probaće da pokažu reakciju. Očekujem da odigraju najbolje što znaju, a na nama je da iskontrolišemo njihove odlične individualce, što znači da će rezultat u najvećoj meri zavisiti od naše igre u odbrani. Očekujem teži meč od onog u Jerusalimu", istakao je Ivanović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC