• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arena je spremna: Zvezda i Makabi dižu zavesu!

Autor mondo.rs

Tamo gde će se Evroliga ove sezone završiti, Crvena zvezda mts i Makabi u četvrtak igraju prvi meč 4. kola.

 Crvena zvezda Makabi Evroliga 2017 najava Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS


Crvena zvezda mts (1-2) - Makabi (2-1).

Šampion Srbije dočekaće u četvrtak od 19 časova "Ponos Izraela", u prvoj utakmici sezone na parketu na kojem će biti odigrana i najvažnija - finale Evrolige.

Dva dana posle gostovanja Himkiju, dan posle dolaska sa puta iz Rusije, ekipa Dušana Alimpijevića istrčaće na parket na Novom Beogradu, na najznačajniju evroligašku scenu ove sezone.

Bez povređenog Nemanje Dangubića i sa samopouzdanjem stečenim u uvodna tri kola, crveno-beli će pokušati da i treći put uzastopno pobede "Ponos Izraela" u Evroligi na svom terenu, četvrti put u nizu, a drugi put u Areni.

U okviru najjačeg evro takmičenja, ovi timovi odigrali su u 21. veku šest utakmica. U prve tri pobeđivao je večerašnji gost, a u naredne tri domaćin.

Ekipa iz Tel Aviva takođe je doputovala u glavni grad u sredu, na čelu sa novim trenerom Nevenom Spahijom i u takođe značajno izmenjenom sastavu. Među igračima šestostrukog šampiona Evrope, ovdašnjoj publici sigurno su najzanimljiviji bivši plejmejker Cedevite Pjer Džekson, dvostruki NBA šampion Noris Kol i Džona Bolden, prošlosezonska "četvorka" FMP-a, koji je ovog leta bio član Zvezde samo do transfera u Izrael za 675.000 dolara.

Makabi je u uvodna tri kola pobedio Bamberg i Baskoniju, a u utorak je izgubio od Olimpijakosa u dramatičnoj završnici. Zvučno dočekani plejmejker Kol (ex Majami, Nju Orleans, Oklahoma) je najbolji strelac ekipe sa 17,3 poena, a dva manje postizao je Džekson, koji je prošle sezone imao i NBA epizodu u Dalasu.

Sećanje na prošli meč ova dva tima u Beogradu i na rekordni trijumf crveno-belih budi lepe emocije među navijačima Zvezde. Ipak, ono ne bi trebalo i da "uljuljka" bilo koga, pre svega jer su obe ekipe pretrpele temeljne promene, uključujući i obe klupe.


Novi crveno-beli sastav ovom utakmicom završiće naporan ciklus mečeva, koji je započet prošlog petka, trijumfom protiv Barselone. U međuvremenu su gostovali Cedeviti u nedelju i Himkiju u utorak i doživeli uzastopne poraze.

Porazi na dva fronta, ističu crveno-beli, nisu pokolebali nikoga u ekipi.


"Odigrali smo dosta utakmica u kratkom periodu, ali ne razmišljamo o onome što je bilo. Svi ovi igrači su profesionalci i iako ima umora i iako je bilo teško, navikli smo na to. Mislimo na ono što dolazi i u duel protiv Makabija trebalo bi da uđemo čiste glave i da idemo na pobedu", rekao je Ognjen Dobrić posle večernjeg treninga u sredu.

Uz ocenu da je ekipa u Podmoskovlju odigrala dva različita poluvremena, borbeni bek je rekao da očekuje da ekipa pozitivno reaguje na kraju mini ciklusa.

"Bilo je par poraza u ABA ligi i Evroligi, ali tu su iskusni igrači da nas mlađe podrže, da ne razmišljamo o tome. Takav je ritam i nema vremena za to. To što se selimo iz Pionira u Arenu nije problem, trenirali smo u svim halama i nemamo problem s tim".

Što se tiče Makabija...

"Pojačali su se dosta i ojačali su sastav u odnosu na prošlu godinu. Mislim da su im i želje veće i 'gađaju' Fajnal-for, ali naše se zna - da izađemo na teren, da damo sve od sebe i da probamo da pobedimo", dodao je Dobrić.

Njegov saigrač Džejms Feldin odlično je počeo meč protiv Himkija, dao 12 poena u prvoj četvrtini, ali je do kraja ubacio još samo dva poena.

"Promenili su odbranu na meni posle prve četvrtine. Drugačije su me čuvali, preuzimali su me, čekali me, 'lovili' me u 'zamke'. To me je izbacilo iz ritma, ali mislim da je košarka više od poentiranja. Imam zadatak da učinim i saigrače boljima", objasnio je Amerikanac, nakratko "premotavši film" na utorak.

Kako igrati protiv Makabija?

"Znam oba njihova beka, Pjera i Norisa, agresivni su, brzi, trče 100 odsto brzo, lepo ih je gledati, ali moramo da ih zaustavimo. Naš je posao i moj lično da ih zaustavimo", poruka je Feldina.

Crvena zvezda mts - Makabi, četvrtak u 19 časova.

Sastav Makabija:

1. Dešon Tomas, krilo (1991, 201 cm)
4. Karam Mašur, krilo (1991, 198)
5. Majkl Rol, bek/krilo (1987, 198)
7. Deandre Kejn, bek (1989, 196)
9. Aleks Tajus, centar (1988, 203)
12. Džon Dibartolomeo, bek (1991, 183)
15. Džejk Koen, centar (1990, 210)
18. Itaj Segev, krilni centar (1995, 204)
30. Noris Kol, plejmejker (1988, 188)
43. Džona Bolden, krilni centar (1996, 208)
45. Artjom Parahovski, centar (1987, 211)
50. Jovel Zosman, bek (1998, 200)
55. Pjer Džekson, plejmejker (1991, 180)

Trener: Neven Spahija (1962)

Parovi 4. kola:

u četvrtak

Crvena zvezda mts - Makabi 19.00
Žalgiris - Real 19.00
Olimpijakos - Himki 20.15
Armani - Barselona 21.00

u petak

Efes - CSKA 18.45
Bamberg - Baskonija 20.00
Panatinaikos - Fenerbahče 20.30
Valensija - Uniks 21.00

Tabela: Real 3-0, Himki 3-0, Olimpijakos 3-0, Makabi 2-1, Valensija 2-1, CSKA 2-1, Fenerbahče 2-1, Žalgiris 2-1, Barselona 1-2, Crvena zvezda mts 1-2, Unikaha 1-2, Bamberg 1-2, Panatinaikos 1-2, Armani 0-3, Efes 0-3, Baskonija 0-3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC