• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vesterman se (teško) povredio na +27

Autor mondo.rs

U finišu utakmice VTB lige sa VEF Rigom, plejmejker CSKA doživeo je možda i tešku povredu koja će ga dugo odvojiti od parketa. Klub je saopštio da će Francuz pauzirati do daljeg.

 Leo Vesterman povreda Izvor: MN PRESS

Na odlazak Miloša Teodosića u NBA ligu, CSKA iz Moskve reagovao je potpisom dvojice plejmejkera - startnog, Serhija Rodrigeza i rezervnog, Lea Vestermana.

Trener Dimitris Itudis moraće da osmisli rotaciju bez Francuza na neodređeno vreme, nakon što je Vesterman na utakmici VTB lige sa VEF Rigom doživeo povredu kuka.

"Armejci" se za sada nisu bavili prognozom njegovog oporavka, već je naznačeno da će biti odsutan do daljeg.

CSKA u narednom meču, u petak uveče, dočekuje upravo Žalgiris, a potom redom igra sa Himkijem, Valensijom, Permom i Crvenom zvezdom, 15. novembra u Beogradu. Da li će Vesterman nastupiti na toj utakmici u ovom trenutku teško je pretpostaviti.

Vesterman, bivši plejmejker Partizana, doživeo je jak udarac u kuk u sudaru sa jednim igračem letonskog tima u poslednjem minutu utakmice koja je uveliko bila rešena (94:69). Lekarski pregledi pokazali su ozbiljno oštećenje mišića, čak je bila potrebna i hirurška intervencija kako bi 25-godišnjem beku bio uklonjen hematom koji se stvorio na mestu udarca.

On je, po dolasku iz Žalgirisa prošlog leta, počeo sezonu u Evroligi prosekom od 4,5 poena i 2,3 asistencije za 16 minuta na parketu.

Reprezentativac Francuske dva puta je tokom karijere imao ozbiljne povrede kolena, jednom kao igrač Partizana, u čijem je dresu proveo dve sezone i osvojio jednu ABA ligu i dve srpske Superlige.

Prošle sezone kao igrač Žalgirisa imao je prosek od 8,2 poena, 3,2 skoka i 5,5 asistencija na 30 utakmica u Evroligi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC