• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijeri: Dovoljno da vide Lazića i Milka...

Autor mondo.rs

"Ni prošle sezone nisam pogrešio u proceni Zvezdinog tima", insistira Italijan u Beogradskoj areni.

 Trinkijeri: Dovoljno da vide Lazića i Milka... Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Trener Bamberga Andrea Trinkjeri rekao je na prošlom gostovanju Crvenoj zvezdi mts dve stvari:

- da će crveno-beli igrati u Top 8 fazi prošle sezone i

- da je prošlosezonska ekipa na vrhuncu, a ujedno i na kraju ciklusa

Ispostavilo se da je pogodio jednu, a drugu ne, iako se ove srede u Beogradskoj areni nije složio sa ocenom da je pogrešio.

"OK, je l' si spreman? Je 'l si gledao utakmicu Brose - Darušafaka? I to je za mene bilo čudo. Dakle, bio sam u pravu dva puta, a ne samo jednom", podsetio je Italijan na "tesan" trijumf turskog tima u Nemačkoj, posle kojeg je imao šta da kaže i o suđenju.

Kako Zvezda izgleda ove sezone, iz njegovog ugla? Na konstataciju da crveno-beli "nemaju novca kao prošle godine", rekao je:

"Nisam tako uveren, oni uvek nađu, to je nešto... Imam veliko poštovanje za to kako uvek nešto naprave. Skupili su izvanrednu ekipu, imaju dobre i izuzetne veterane, igrače koji su imali lošu sezonu. Ročesti ima veliku motivaciju i jako, jako mi lepo deluju. Mislim da su plej-of tim, 100 odsto".

Koliko je zadovoljan svojim timom zasad? U svakom slučaju - zadovoljniji je nego na početku sezone i dva uzastopna poraza u Evroligi. Bamberg je od tada savladao Unikahu i Baskoniju, pa je stigao u Beograd sa skorom 2-2.

"Bilo nam je jako teško u prve dve utakmice. Onda smo našli način da preživimo. Nije dovoljno ono što sad radimo, ali imamo kompletno novu ekipu. Izgubili smo kostur ekipe, a Zvezda je zadržala kostur. Dovoljno je da u Zvezdi neko pogleda Bjelicu i Lazića i da vidi gde će staviti patike, majicu, kako će da se probudi, kako će da radi... Meni je ostao samo Nikos Zisis i imamo mnogo posla, ali u zadnjih 10 dana smo možda shvatili kako možemo da igramo".

Kako je Luka Mitrović adaptira na njegov rad i ekipu?

"Ima puno paste još da jede... Tako se kaže u Italiji, da se ohrabriš. Fantastičan je momak, imao je dobre momente, imao je teške momente. Ima 23 godine, prvi put je van Srbije, Beograda, u novoj ekipi je, u novom sistemu. Samo mu je potrebno vreme".

I Bamberg je ovog leta počeo novi ciklus...

"Svaki trener kad počinje novi ciklus ima samo jednu ambiciju - da preživi. A, ja želim lepo preživeti", nasmejao se Trinkjeri.



Da li je dolaskom Dorela Rajta kompletirao ekipu za sezonu 2017/18?

"Ne, ne. Mogli bi još (da dovodimio). Svi graže igrače, a njih nema. U Evroligi 30 ekipa ima po 16 ugovora, u NBA su 'two way' ugovori makli 60 igrača iz Evrope, kompletno je druga slika i moramo sada da shvatimo šta se može, a šta se ne može", dodao je harizmatični Italijan, čiji će se tim suprotstaviti Zvezdi u četvrtak od 18 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC