• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva "loša" ubiše Vasilija

Autor mondo.rs

Poput utakmice u Barseloni, naš reprezentativac bio je impresivan i u "sovjetskom derbiju", ali je rival imao dvojicu jednako raspoloženih igrača u svojim redovima.

"Rolerkoster" u "sovjetskom derbiju" Evrolige!

U prvoj utakmici 5. kola ovog petka uveče, Žalgiris je u Moskvi poveo 9:18, CSKA serijom 13:0 preuzeo kontrolu i prvim košem u drugom poluvremenu stigao do 17 poena razlike (53:36), što je bio samo povod zelenima da uzvrate i smanje na 67:62 krajem treće četvrtine…

...ali su do konačnog raspleta viđena još dva naleta ekipa Dimitrisa Itudisa i Šarunasa Jasikevičijusa - 86:70 za domaće, povratak gostiju na 92:88 na svega 16 sekundi pre kraja i potom kraj drame sigurnim izvođenjem penala najefikasnijeg igrača meča, Vilija Klajburna za:

CSKA - Žalgiris 94:91 (22:19, 29:17, 18:26, 29:25), nakon čega su "armejci" zadržali stoprocentan učinak u Moskvi, u derbijima sa litvanskim timom kada su utakmice Evrolige u pitanju.

CSKA Žalgiris
Izvor: YouTube/Euroleague



I u doba SSSR, CSKA je bio superioran sa 24 titule (jednu manje ima od 1990. do danas u ruskom prvenstvu), dok je Žalgiris pet puta bio prvak i to ga je učinilo drugim najtrofejnijim timom bivšeg Sovjetskog Saveza.

Reprezentativcu Srbije, Vasiliju Miciću, izgleda više odgovaraju gostovanja ove sezone s obzirom na to da je posle 20 poena ubačenih u Barseloni (8/11 za dva, 1/2 za tri, 8 asistencija) i "krompira" u Kaunasu protiv Reala (0/4 za dva, 0/5 za tri, 1 as) ponovo bio i precizan i efikasan: 5/7 za dva, 2/4 za tri, skok i sedam asistencija!

Micić je bio najbolji pojedinac u Jasikevičijusovom sastavu, ujedno i najzaslužniji što se Žalgiris uporno vraćao u meč i na kraju ostao kratak za onoliko koliko mu je i kratka klupa.

S druge strane, Itudis je od Klajburna dobio 26 poena (4/6 za dva, 3/6 za tri, 4 sk, 4 as, 1 ukr, 1 izg) i 25 od Nanda De Koloa (5/7 za dva, 2/4 za tri, 3 sk, 10 as), pa se s pravom može postaviti pitanje - zbog čega je CSKA tesno dobio meč kada su mu se, konačno, razigrale prve ofanzivne opcije.

U šestom kolu CSKA će 9. novembra igrati u Moskvi protiv Valensije, a Žalgiris će gostovati u Milanu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC