• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VJEČITI DERBI: Povratak neizvjesnosti (ANKETA)

Autor mondo.rs

Prvi put od jeseni 2013, položaj na tabeli ABA lige i realan odnos snaga su takvi da je pred duel Partizana i Crvene zvezde nemoguće odrediti favorita.

 Vječiti derbi KK Crvena zvezda - KK Partizan ABA liga 7. kolo Izvor: MN PRESS

Partizan i Crvena zvezda u meč 7. kola regionalnog takmičenja (ponedjeljak, 21.00) ulaze sa skorom 4-2, tako da će se pobjednik naći na diobi drugog i trećeg mjesta sa Cedevitom, a poraženi na diobi četvrtog i petog sa FMP Železnikom.

Prethodnih sezona je Zvezda imala kvalitetniji tim, što je naposljetku potvrđivala osvojenim titulama, ali u derbijima nije uvijek uspjevala da prednost sa "papira" prenese na teren.

Konkretno, u posljednja tri ciklusa ABA lige bilo je 1:1 u regularnom dijelu sezone, tako što su oba tima ostvarivala pobjede kao nominalni domaćini u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Pretprošle sezone je Partizan pod vođstvom Aleksandra Džikića slavio u vrijeme kada je bio kandidat za ispadanje, a zimus je nanio "vječitom" rivalu jedini poraz u 26 utakmica, u trenutku kada je imao skor 20-0. Oba puta rezultat je bio 86:81.

Draž utakmici daće i veteransko prisustvo Veličkovića i Čakarevića, odnosno Antića i Bjelice, kao igrača koji su bili akteri derbija u nekim drugim erama. Na konačan ishod sigurno će uticati i njihov učinak, kako individualni, na samom terenu, tako i na polju savjeta, odnosno kanalisanja energije manje iskusnih saigrača.

Ovog puta, objektivno, favorita nema, tako da niti Partizan treba da "prevaziđe sebe" da bi osvojio vrijedne bodove, niti crveno-bijeli mogu da misle kako će pobijediti na "suvi kvalitet", jednim okom gledajući ka narednom kolu Evrolige, u kome gostuju Unikahi.

Predstojeći derbi interesantnijim čini upravo to što je teško predvidjeti kako će se dva potpuno nova tima ponašati kada se nađu jedan nasuprot drugom.

I jedni i drugi mogli bi da na teren izvedu čak po devetoricu debitanata, mada ih vjerovatno neće biti toliko, nego po sedam-osam. Kod Partizana su to Miler, Vilijams-Gos, Tadić, Aranitović, Tomić, Pecarski, Gavrilović, Samjuels i Stevanović, a kod Zvezde Radičević, Davidovac, Lazarević, Feldin, Apić, Janković, Ročesti, Lesor i Jovanović.

Debitovaće i trener crveno-bijelih Dušan Alimpijević, dok Miroslav Nikolić na drugoj strani ima iskustvo "vječitih" derbija - na klupama oba tima - ali je posljednji put bio akter najveće utakmice u Srbiji prije 15 godina.

Biće to sudar dvije košarkaške filozofije. Partizanove, koja se ove jeseni bazira na igri u tranziciji i brzim rješenjima u napadu, koja uglavnom kreiraju dvojica američkih plejmejkera, nasuprot Zvezdinoj, koja je dosta konvencionalnija i čiji temelj je prije svega u čvrstoj odbrani.

Partizan je u dosadašnjem toku ABA lige postizao u prosjeku osam poena više po utakmici, a Zvezda primala 12 poena manje.

Kakvo je Vaše mišljenje?

Anketa

Ko pobeđuje u večerašnjem "večitom derbiju"?

  • Partizan

    54.55% (24)

  • Crvena zvezda

    45.45% (20)

Ko pobeđuje u večerašnjem "večitom derbiju"?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC