• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kajri je hteo da ode - i sada pokazuje zašto!

Autor mondo.rs

Rano je za priču o tome kome je "raskid" više prijao, Lebronu Džejmsu ili Kajriju Irvingu, ali ovaj drugi gura odlično sa Boston Seltiksima.

Kajri Irving uzburkao je američki profi sport letos kada je od ljudi iz Klivlend Kavalirsa zatražio da bude trejdovan u nameri da izađe iz senke Lebrona Džejmsa i - završio je u najtrofejnijoj NBA franšizi, Boston Seltiksima.

Rano je reći ko se bolje snašao od "raskida", utoliko što je odigrano tek desetak mečeva u maratonskoj 72. sezoni, ali deluje da je popularni "Uncle Drew" bez ikakvih problema zakoračio u period karijere koji je zahtevao i koji mu je generalni menadžer Bostona, Deni Ejndž ispunio.

Iako su posle manje od dva minuta igre u sezoni 2017/18, upravo u Klivlendu, ostali bez teško povređenog Gordona Hejvorda, momci iz temeljno renoviranog sastava koji predvodi Bred Stivens izdvojili su se uveliko na čelu Istoka sa skorom 9-2.

Isti takav, ali "u ogledalu" ostao je Atlanta Hoksima koji su samo 24 sata ranije naneli poraz "Kingu" Džejmsu i Kavsima, a onda ostali bez daha u završnici sa Kajrijem i Seltiksima – 107:110.

Irving je ubacio 35 poena, "ruki" Džejson Tatum pratio ga je sa 21, a meč sa 25 promena vođstva rešen je na stotinak sekundi pre kraja kada je najefikasniji igrač meča ubacio trojku za 103:104 na šta, ispostaviće se, Hoksi nisu imali odgovor.

"Ovo je divna igra kada je igrate na pravi način", rekao je Irving možda pomalo i aludirajući na to da je povratio želju za nadigravanjem odlaskom iz Kavsa, koji su ga 2011. draftovali kao prvog pika, leto nakon što je Džejms odlučio da mu je dosta posrtanja u toj franšizi i da je vreme da na Floridi zajedno sa Dvejnom Vejdom i Krisom Bošom napadne titulu.

Istok: Boston 9-2, Detroit 7-3, Orlando 6-4, Vašington 5-4, Toronto 5-4, Njujork 5-4, Filadelfija 5-4, Šarlot 5-5, Indijana 5-5, Milvoki 4-5, Majami 4-6, Klivlend 4-6, Bruklin 4-6, Čikago 2-6, Altanta 2-9.

Zapad: Hjuston 8-3, Golden Stejt 8-3, Minesota 7-3, Memfis 6-4, Portland 6-4, San Antonio 6-4, L. A. Klipers 5-4, Juta 5-5, Nju Orleans 5-5, L. A. Lejkers 5-5, Oklahoma 4-5, Finiks 4-7, Sakramento 1-8, Dalas 1-10.

Reprezentativac Nemačke Denis Šreder bio je dostojan Irvingov rival na "kecu" sa 23 poena, ali ovaj tim Atlante koji je krenuo u ponovnu izgradnju nije imao snage da u dve večeri pobedi i drugi tim koji je igrao finale konferencije prošle sezone.

"Bilo bi sjajno da smo dobili takva dva tima jedan za drugim, ali malo nam je nedostajalo".

Predvođeni Irvingom, a svesni da će na Hejvorda morati da sačekaju sve do početka sledeće sezone, momci koje s klupe vodi Stivens zabeležili su najbolju seriju rezultata u poslednjih sedam godina, još od ere Kevina Garneta, Pola Pirsa, Reja Alena i Redžona Ronda, čemu svake večeri doprinosi "Big" Al Horford.

Jedan od košarkaški najpismenijih centara današnjice umalo je zabeležio tripl-dabl u sudaru sa ekipom za koju je nastupao u prvih devet NBA sezona, sve do leta 2016. kada je kao slobodan agent prešao u Boston: 15 poena, 10 skokova, 9 asistencija.

Izgleda da se Horford oslobodio neprijatnosti koju podrazumevaju prvi nastupi protiv "svojih", utoliko što je prošle sezone u tri utakmice sa Atlantom imao ukupno 20 poena i 17 skokova.

*nijedan igrač u istoriji Seltiksa nije postigao više poena od Irvinga u prvih 11 utakmica za tim – 245*

Ipak, i on se uključio u kolonu iza Irvinga koji je bilo poenima, bilo asistencijama sam kreirao seriju od 16-2 u trećoj četvrtini kojom se Boston vratio u meč. Irving je duel završio sa sedam asistencija, što mu je verovatno jako važno utoliko što se u "Big 3" projektu u kojem su učestvovali još Džejms i Kevin Lav istakao kao izraziti poenter, ne i kao kreator.

"On je jedinstven, veoma. Ima neverovatan osećaj kada je potrebno da prepozna kako timovi igraju protiv njega", rekao je Horford.

Seltiksi u najvećoj utakmici NBA lige dočekuju Los Anđeles Lejkerse u noći između srede i četvrtka. Boston ima 17 titula iz 21 finala, a poslednja je osvojena 2008. godine, dok su Mineapolis a potom Los Anđeles Lejkersi osvojili 16 titula iz 31 finala, poslednju 2010. Zanimljivo, te titule iz 2008. i 2010. osvojene su upravo nakon dramatičnih serija između ove dve franšize.

Košarkaši Bruklin Netsa iskoristili su krizu Finiks Sansa da zabeleže inače retke pobede tokom turneja po Zapadu - 92:98. Utakmicu je obeležio D'Anđelo Rasel, koji je u velikom trejdu stigao letos iz Lejkersa posle samo jedne sezone u Los Anđelesu.

On je 13 od svojih 23 poena postigao u poslednjoj četvrtini i bio najzaslužniji za pobedu Bruklina u čijim su se redovima istakli još Alen Krab sa 15 i Demar Kerol sa 14 poena. Najefikasniji u Finiksu sa 20 bio je Ti-Džej Voren.

Golden Stejt Voriorsi imali su problema sa procentima šuta što je prava retkost, naročito kada igraju u "Oracle" areni, ali je Kevin Durent su Kevin Durent sa 21, Drajmomd Grin sa 18 i Stefen Kari sa 16 poena učinili da se šampion vrati na vrh Zapada, makar ga delio sa Hjuston Roketsima.




Majami Hit napravio je "brejk" u Los Anđelesu 24 sata ranije, igrajući sa Klupersima, ali u Ouklendu nije mogao do sličnog podviga - 97:80.

Rezultati:

Atlanta - Boston 107:110
/Irving 33, 3 sk, 7 as - Dedmond 19, 12 sk, 2 as/

ATLBOS
Izvor: YouTube


Finiks - Bruklin 92:98
/Voren 20, 9 sk, 2 as - Rasel 23, 6 sk, 8 as/

PHOBRO
Izvor: YouTube


Golden Stejt - Majami 97:80
/Durent 21, 9 sk, 6 as - Džonson 21, 9 sk, 6 as/

GSWMIA
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC